Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниТак їсти диню не можна – небезпечно для здоров'я: для багатьох це...

Так їсти диню не можна – небезпечно для здоров’я: для багатьох це буде справжнім відкриттям

Этот материал также доступен на русском языке
Диня – рослина роду огірок з родини гарбузових. Її плід називають несправжньою ягодою. Смачна, сокотовита жовта диня є чудовим замінником солодощів у серпні. До того ж вона містить багато корисних речовин. Проте декому слід дуже обережно вживати цей продукт.

Чим корисна диня

М’якуш дині містить чимало заліза, калію, кальцію, магнію, а також вітаміни групи А, В, С, каротин і пектини. Тому, вживаючи цей продукт, можна профілактувати серцево-судинні захворювання та знижувати рівень холестерину у крові.

Раніше ми розповідали, чому диня не плодоносить – які помилки були допущені. 

У помірних кількостях диня позитивно впливає на перистальтику кишківника і сприяє виведенню холестерину. Фолієва кислота робить цей продукт корисним при захворюваннях печінки та атеросклерозі.

Серед усіх гарбузових культур диня є лідером за вмістом бета-каротину. Це антиоксидант, який водночас корисний для зору.

Чим може диня завдати шкоди

Диня є досить важким для травлення продуктом, адже містить багато клітковини. Дієтологи радять споживати її окремо від інших продуктів. Наприклад, поєднання дині з молоком чи алкоголем може спричинити діарею. Не варто також запивати диню водою. Найкращий спосіб – перекус динею у перервах між основними прийомами їжі.

Плоди дині можуть мати легкий проносний, сечогінний та жовчогінний ефект. Тому слід обережно її вживати при захворюваннях сечовивідних та жовчних шляхів, при нирковокам’яній хворобі.

Диню не рекомендують включати до раціону дітей до 2-х років, адже вона важка для травлення та засвоєння дитячим організмом.

Як вибрати солодку диню

Головними ознаками стиглості дині є її колір та аромат.

Читайте такожЛітні спокуси: чи можна діабетикам кавун та диню

Більшість сортів та гібридів мають жовте забарвлення. Однак для деяких може бути характерний зелений колір як ознака стиглості. У будь-якому випадку колір має бути однорідним і досить насиченим.

Специфічний динний аромат є ознакою того, що плід буде солодким. Не соромтеся понюхати диню, яку бажаєте придбати.

Намагайтеся не купувати розрізану диню. Під впливом повітря та високої температури вона здатна швидко зіпсуватись.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні