Раніше ми вам пропонували рецепт овочевого салату. Взимку пошкодуєте, що мало зробили: оригінальний і шалено смачний салат з огірків та моркви.
М‘ясний салат з огірками
Інгредієнти
Огірки — 500 грамів, яловича вирізка — 400 грамів, цибуля — 300 грамів, рослинна олія — 150 мілілітрів, кінза, коріандр (сухе насіння), часник, соєвий соус і мед — за смаком.
Приготування
- Огірки нарізати вздовж соломкою середнього розміру. Підсолити і залишити на 15 хвилин.
- Цибулю нарізати півкільцями, окремо пропустити через прес або дрібно нарізати часник.
- М’ясо нарізати соломкою, підсолити з усіх боків, добре натерти часником і розмеленим у ступці коріандром (частину приправи залишити).
- Сковороду з олією добре розігріти, викласти м’ясо в один шар і обсмажити до рум’яності. Потім тільки помішати, намагаючись перевернути всі шматочки.
- Зі сковороди, не знімаючи її з вогню, прибрати готове м’ясо, а потім викласти рівномірно в один шар цибулю.
- Додати за потреби олію — цибуля має бути занурена в неї повністю. Обсмажити цибулю до золотистості і прибрати зі сковороди.
- Огірки злегка віджати від рідини і скласти в друшляк, дати стекти залишкам.
- Змішати всі інгредієнти, додати соєвий соус, ложку меду, подрібненої кінзи, залишки коріандру і перемішати.
Салат накрити кришкою і поставити хвилин на 40-50 хвилин у прохолодне місце.