А чи знаєте ви, що з кабачків можна зварити варення, а з огірків приготувати суп? Ні? Тоді використовувайте наші незвичні, але дуже смачні та корисні рецепти з кабачків, баклажанів і огірків.
Кабачки: бувають не тільки солоними
Кабачок – найпоширеніший літній овоч, але ми звикли його просто смажити або тушкувати з нього рагу. Хоча він добре поєднується з м’ясом, рибою, молочними продуктами, навіть з апельсином, грушами, горіхами або родзинками.
Варення з кабачків
Кабачок — 300 грамів, апельсин — 1 штука, цукор — 200 грамів, вода — 50 грамів, горіхи або родзинки — за смаком.
Приготування
- Кабачок очистити від шкірки та насіння, нарізати кубиком.
- Апельсин зі шкіркою нарізати невеликими шматочками.
- Викласти кабачки в каструлю, влити воду і всипати цукор.
- Довести до кипіння і варити 15 хвилин.
- Коли вони стануть м’якими та прозорими, додати апельсин.
- Далі на повільному вогні варити ще 15-20 хвилин, додати обсмажені горіхи або родзинки.
Ще гарячим розлити варення в простерилізовані банки і закрутити кришками.