П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСезон липневих овочів - готуємо за незвичайними рецептами кабачки, баклажани, огірки: варення...

Сезон липневих овочів – готуємо за незвичайними рецептами кабачки, баклажани, огірки: варення з кабачків

Этот материал также доступен на русском языке
У середині літа кабачки, баклажани і огірки стають доступнішими за ціною. Зазвичай з цих корисних овочів ми робимо консервацію або готуємо традиційні лечо або ікру.

А чи знаєте ви, що з кабачків можна зварити варення, а з огірків приготувати суп? Ні? Тоді використовувайте наші незвичні, але дуже смачні та корисні рецепти з кабачків, баклажанів і огірків.

 Кабачки: бувають не тільки солоними

Кабачок – найпоширеніший літній овоч, але ми звикли його просто смажити або тушкувати з нього рагу. Хоча він добре поєднується з м’ясом, рибою, молочними продуктами, навіть з апельсином, грушами, горіхами або родзинками.

Варення з кабачків

Кабачок — 300 грамів, апельсин — 1 штука, цукор — 200 грамів, вода — 50 грамів, горіхи або родзинки — за смаком.

Приготування

  • Кабачок очистити від шкірки та насіння, нарізати кубиком.
  • Апельсин зі шкіркою нарізати невеликими шматочками.
  • Викласти кабачки в каструлю, влити воду і всипати цукор.
  • Довести до кипіння і варити 15 хвилин.
  • Коли вони стануть м’якими та прозорими, додати апельсин.
  • Далі на повільному вогні варити ще 15-20 хвилин, додати обсмажені горіхи або родзинки.

Ще гарячим розлити варення в простерилізовані банки і закрутити кришками.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні