Неділя, 29 Вересня, 2024
ГоловнаДачаПолив — не вихід: як захистити рослини на городі від спеки

Полив — не вихід: як захистити рослини на городі від спеки

Этот материал также доступен на русском языке
Уберегти рослини на городі від палючих сонячних променів допоможе не тільки поливы. Розповідаємо про два ефективні методи.

Літня спека може вкрай негативно позначитися на врожаї, що призводить до в’янення ваших рослин. І збільшення кількості поливу – це не вихід. Досвідчені агроному радять куди більш дієві способи захисту городу від палючого сонця та високої температури повітря.

Раніше ми розповідали, яку помилку не можна робити під час вирощування томатів.

Полив

Якщо на вулиці спекотна погода, не поспішайте збільшувати кількість поливів ваших рослин на городі. Більше того, поливати рослини потрібно дуже обережно, адже їх перелив сприяє розвитку грибкових захворювань, вимиванню поживних речовин із ґрунту і може призвести до гниття коренів. Ідеальний варіант – використовувати вологометр. Вставивши цей простий пристрій у ґрунт, можна точно визначити, чи потребують рослини у воді і чи достатньо вони зволожені.

Мульчування

А ось мульчування — чудовий метод для покращення структури ґрунту протягом усього року. У спеку воно підтримує помірну температуру коренів і дозволяє землі краще утримувати вологу. В результаті рослини знаходяться в прохолоднішому середовищі, а потреба в частому поливі зменшується. Для більшості культур буде достатньо 5-7 см мульчі.

Затіняюча тканина

Захистить рослини від спеки також спеціальна затіняюча тканина або сітка, яка захистить ваш сад від шкідливого ультрафіолетового випромінювання. Встановіть навколо грядок колья або стовпчики і прикріпіть на них тканину, створюючи своєрідне укриття для рослин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Комусь із пенсіонерів потрібно протягом 10 днів звернутися до Пенсійного фонду — це стосується подальших виплат

Масштабна афера: усі пенсії після 2017 року нараховані неправильно (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні