Вівторок, 22 Жовтня, 2024
ГоловнаДачаЧому немає ягід на чорній смородині: відповідь лежить на поверхні – і...

Чому немає ягід на чорній смородині: відповідь лежить на поверхні – і ви повинні це знати

Этот материал также доступен на русском языке
Смородина – одна з найпопулярніших садових культур, яку вирощують практично на кожній ділянці. Цей чагарник славиться своїми ягодами, корисними властивостями та невибагливістю у догляді. Але важливо врахувати вимоги смородини, інакше вона погано плодоноситиме або взагалі залишить вас без урожаю.

Отже, насамперед смородина любить рости на сонячних ділянках, якщо ви посадили її в тіні, або під кронами плодових дерев, щоб заощадити місце, то врожаю хорошого не чекайте.

Раніше ми розповідали, чим корисна смородина.

Але важливий момент і те, що під палючим сонцем вона також не любить рости, ягоди горітимуть, особливо це стосується південних регіонів, де влітку посушливо та спекотно. Найкраще місце для смородини – з легкою ажурною тінню.

Потрібно звернути увагу і на структуру ґрунту.

Якщо земля на вашій ділянці бідна, то ягід можете не чекати.

Виправити ситуацію допоможуть добрива. Так, напровесні в ґрунт вносять азотовмісні препарати і через два тижні повторюють цю процедуру.

А за 20-21 день до перших заморозків обов’язково потрібно провести підживлення калійно-фосфорними препаратами.

Також смородина не любить рости на кислому ґрунті.

Не варто забувати і про вік куща смородини. Дачники вважають, що добрий урожай смородина дає до 10 років, а потім кущ зменшує врожайність і зовсім перестає плодоносити. Тому потрібно спробувати омолодити кущ за допомогою обрізки або викорчувати і посадити на ділянці нові рослини, тільки не на тому самому місці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні