Субота, 28 Вересня, 2024
ГоловнаДачаГниють зав'язі у кабачків: не панікуйте — це легко виправити

Гниють зав’язі у кабачків: не панікуйте — це легко виправити

Этот материал также доступен на русском языке
Дізнайтеся, що є причиною гниття кабачків й усуньте проблему, зберігши врожай.

Гниття зав’язків кабачків — явище досить часте, але не незворотне. Якщо хочете зберегти свій урожай, з’ясуйте основні причини гниття, і заздалегідь запобігайте поганому результату для овочів.

Раніше ми розповідали, що не можна робити, щоб буряк не виріс дрібним і гірким.

Причини гниття зав’язей кабачків

Є п’ять основних причин гниття зав’язей кабачків:

  1. Нестача поживних речовин, зокрема, бору та йоду. Щоб запобігти цьому, потрібно протягом сезону хоча б раз внести підживлення з йодистого калію. Розведіть 2 г речовини в 10 літрах води та полийте ваші грядки. Можна також приготувати розчин із борної кислоти в аналогічних пропорціях.
  2. Занадто густа посадка, яка перекриває сонячне світло зав’язям та заважає нормальному зростанню овочів. Якщо ви бачите, що посадили кабачки занадто тісно, ​​просто обірвіть все старе листя.
  3. Хвороби та шкідники. Зокрема, гниття кабачків викликає борошниста роса чи біла гнилизна. Наявність шкідників ви можете визначити за білими плямами та нальотом. У цьому випадку слід використовувати фунгіцид або бордоську рідину. Також можна використовувати негашене вапно: візьміть столову ложку з невеликим верхом гашеного вапна, розведіть у десяти літрах і полийте по зволоженому ґрунту.
  4. Погодні умови. За холодної та сирої погоди імунітет кабачка знижується і овоч гнитиме. Тому важливо тим часом накривати кабачки плівкою.
  5. Неправильна сівозміна. Кабачки можуть гнити, якщо до них на ділянці росли огірки, гарбузи, дині та кавуни. Перед тим, як садити овоч на їхнє місце, слід почекати щонайменше 4 роки. Кабачки краще сіяти на місці буряків, картоплі, капусти, цибулі та зелені.

Вас також можуть зацікавити новини:

Кількість пенсіонерів в Україні різко скоротилася: названо причини

Не розраховуйте на пенсію: яку базову допомогу запровадить уряд (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні