Так, досвідчені господині розповіли, що не варто додавати до котлет і пояснили, чому.
Раніше ми розповідали, як приготувати котлети з рибної консерви.
Як виявилось, зайвим у котлетах є білок яйця. Тобто, якщо ви додаєте в перемелений м’ясний фарш яйце, це неправильно. Хоча у кожного свої правила та премудрості.
Багато хто вважає, що білок і жовток допомагають зв’язати фарш в одне ціле і котлети при жарінні не розвалюватимуться.
Але у професіоналів інша думка. Вони вважають, що ціле яйце робить котлети жорсткими і сухими. І в м’ясі, і в яйцях міститься велика кількість білків, які під час смаження вбирають вологу та згортаються.
Саме тому досвідчені кулінари радять додавати у фарш лише жовток. Котлети не розвалюватимуться, вийдуть соковитими та м’якими.
Також з цієї ж причини не потрібно замочувати хліб у молоці, краще віддати перевагу звичайній воді. У молоці також міститься висока кількість білка, який не на користь страві.
Багато хто вважає, що хліб додають у фарш виключно для того, щоб приготувати більшу кількість котлет, але ні, справа смаку. Завдяки хлібу котлети виходять соковитішими і ніжнішими. При цьому на 1 кг фаршу потрібно брати щонайменше 250 г білого хліба.