Ячмінь допомагає зміцнити кореневу систему молодих саджанців вишні, яблуні, горіха, черешні, абрикоса або навіть винограду.
До речі, такий спосіб використовували українці ще 100 років тому.
У посадкову яму кидали жменю ячменю таким чином, щоб він чітко потрапив у зону кореневої системи саджанця.
Вся справа в тому, що, проростаючи ячмінь, виділяє масу речовин, які стимулюють ріст коріння всіх плодових культур і одночасно пригнічують шкідливу мікрофлору за рахунок виділення слизу.
Слиз також виділяє дороге добриво – хелат. Коли ячмінь проросте, паростки просто потрібно зрізати сапою і залишити нехай перегнивають і насичують ґрунт корисними речовинами.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, де не можна саджати полуницю.