П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяОригінальна м'ясна підлива: кухарі назвали інгредієнт, який допоможе створити справжній шедевр

Оригінальна м’ясна підлива: кухарі назвали інгредієнт, який допоможе створити справжній шедевр

Этот материал также доступен на русском языке
М'ясна підлива ідеально поєднується з будь-яким гарніром: рисом, гречкою, перловкою, пшоняною кашею, макаронами, картоплею. І саме підлива задає кулінарний тон всій страві. Але не всі господині знають, як приготувати ідеальну підливу.

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе або м’ясо з будь-яких частин, але без кісток;
  • 1 цибулина;
  • 200 мл води;
  • 150-170 г сметани;
  • 1 чайна ложка борошна;
  • 1 чайна ложка гірчиці;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • соняшникова олія для смаження м’яса;
  • перець, часник та зелень – за смаком.

Приготування:

1. Підготуйте м’ясо, наріжте його на шматочки, викладіть на розігріту сковороду з олією і обсмажте до золотистої скоринки.

2. Подрібніть цибулю і додайте до м’яса, продовжуючи смажити.

3. У 200 мл води акуратно розмішайте борошно, щоб не допустити утворення грудочок, і потім тушкуйте м’ясо з цибулею, додавши до нього цю воду з борошном.

4. Після закипання зменште вогонь до мінімуму і тушкуйте під кришкою приблизно 20-30 хвилин.

5. Спеції додайте на ваш смак і в тій кількості, яка бажана для вас.

6. У 150-170 г сметани додайте 1 чайну ложку гірчиці і розмішайте до готовності. Готову суміш з’єднайте з м’ясом на сковорідці, тушкуйте до закипання.

7. Через 10 хвилин готову підливу можна прибрати з плити.

У чому ж хитрість цього рецепту, який інгредієнт робить блюдо особливим? Звісно, це гірчиця.

Саме вона надає підливі яскравих та незвичайних смакових характеристик. Завдяки гірчиці підлива виходить шовковистою та ніжною за текстурою.

Якщо ви любите гостріший смак, то можна додати гірчиці більше.

Таку підливу можна приготувати з будь-якого м’яса – свинини, яловичини, баранини. Просто доведеться довше тушкувати до готовності.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні