Вживання свіжих бульб (приблизно по 50 г) за 30-40 хвилин до основного прийому їжі призводить до зниження вмісту глюкози у крові. До того ж топінамбур і смачний.
Салати з цієї рослини приємно урізноманітнюють ваше сімейне меню. Викопувати бульби найкраще пізньої осені або ранньої весни.
Салати з топінамбуру
1. Натріть 4 бульби топінамбуру на великій тертці і додайте 1 подрібнене яйце, посоліть за смаком, заправте сметаною (1 столова ложка), прикрасьте подрібненою зеленню кропу або петрушки.
2. Візьміть 300 г бульб топінамбуру і 150 г моркви, натріть на дрібній тертці, перемішайте, посоліть за смаком і заправте олією.
3. Візьміть 200 г квашеної капусти, 200 г натертого на великій тертці топінамбуру, 100 г подрібненої кільцями цибулі, 100 г нарізаних скибочок яблук, перемішайте, заправте сметаною і прикрасьте зеленню кропу та петрушки. Посоліть за смаком.
З книги «Здравушка»