Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаПроти «Нафтогазу» відкрито справу через продаж газу за завищеними цінами

Проти «Нафтогазу» відкрито справу через продаж газу за завищеними цінами

Этот материал также доступен на русском языке
Антимонопольний комітет перевірив діяльність «Нафтогазу».

Як повідомила прес-служба АМКУ, причиною стало зловживання монопольним становищем під час реалізації газу оптовим покупцям.

“Комітет досліджує наявність у діях ТОВ “ДК “Нафтогаз Трейдинг” різних підходів до формування ціни на природний газ для різних постачальників природного газу, що могло призвести до обмеження конкурентоспроможності певної категорії суб’єктів господарювання”, – йдеться у повідомленні.

Річні тарифи на газ для населення діють з 01.05.2021 р. до 30.04.2022 р. Щоб дозволити постачальникам встановити вигідні ціни «Нафтогаз» заявив, що дозволить постачальникам купувати дешевий газ за договорами зі стандартними умовами для всіх.

Але до Комітету надійшли скарги від деяких постачальників про наявність у цих договорах дискримінаційних умов.

В АМКУ зазначають, що частка “Нафтогаз Трейдинг” на ринку оптової реалізації газу за підсумками 2020 року та першого півріччя 2021 року склала понад 35%. Це вказує на те, що компанія має становище монополіста.

Також «Нафтогаз» має необмежений доступ до ресурсу, чого немає в інших компаній, а це означає, що має ринкову владу на оптовому ринку реалізації газу.

У зв’язку з наведеними фактами Комітет розпочав розгляд справи про порушення ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг» законодавства про захист економічної конкуренції» у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку оптової реалізації природного газу.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні