No menu items!
Суббота, 20 апреля, 2024
ГлавнаяДачаЧернігівські садівники назвали найбільш врожайні сорти смородини

Чернігівські садівники назвали найбільш врожайні сорти смородини

Які сорти смородини сьогодні найпродуктивніші? Це питання цікавить багатьох. Спробуємо відповісти. Перш за все, великоплідні, стійкі проти захворювань, врожайні, з сухим відривом і не кислі. Ми випробували понад 60 сортів чорної смородини. Багато розрекламованих сортів вже вибракували — у одних ягоди не були такими великими, як обіцялося в характеристиці сорту, інші — не блищали смаковими […]

Які сорти смородини сьогодні найпродуктивніші? Це питання цікавить багатьох. Спробуємо відповісти. Перш за все, великоплідні, стійкі проти захворювань, врожайні, з сухим відривом і не кислі. Ми випробували понад 60 сортів чорної смородини. Багато розрекламованих сортів вже вибракували — у одних ягоди не були такими великими, як обіцялося в характеристиці сорту, інші — не блищали смаковими якостями, треті — були схильні до хвороб.

Так, наприклад, сорт Гібрид-2 має дуже гарний кущ з потужними прямостоячими гілками і великі ягоди, але рослини настільки уражаються бруньковим кліщем, що довелося з ним попрощатися. В результаті наше випробування «на міцність» пройшли наступні сорти: Селеченська-2, Сузір’я, Козацька, Краса Львова, Перун.

До супер великоплідних належать сорти Ядрьона, Екзотика і Русалка. Перші два сорти достатньо популярні, а ось Русалка ще маловідома.

Русалка — сорт середньопізнього терміну дозрівання. Рано вступає в плодоношення, зимостійкий, стійкий проти борошнистої роси, брунькового кліща, середньостійкий проти септоріозу, слабо уражається антракнозом. Урожайність — до 5 кг з куща. Призначення універсальне.

Наталія та Олексій Горогоцькі, садівники-експериментатори, м. Чернігів

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине