No menu items!
Суббота, 20 апреля, 2024
ГлавнаяДачаОбираємо ємності для розсади

Обираємо ємності для розсади

Для вирощування розсади овочевих культур підходять терміни з початку березня до початку квітня. Посіяти насіння овочевих культур можна практично в будь-якому контейнері, за умови, що він завглибшки не менше 5-6 см і має в дні дренажні отвори. Можна вирощувати розсаду в баночках від йогурту, коробках від «Аріеля», соків, пластикових або паперових склянках з попередньо зробленими […]

Для вирощування розсади овочевих культур підходять терміни з початку березня до початку квітня. Посіяти насіння овочевих культур можна практично в будь-якому контейнері, за умови, що він завглибшки не менше 5-6 см і має в дні дренажні отвори. Можна вирощувати розсаду в баночках від йогурту, коробках від «Аріеля», соків, пластикових або паперових склянках з попередньо зробленими в денцях отворами для стоку води.

Відмінний варіант – фабричні лотки-касети, які зроблені спеціально для вирощування розсади. Не забувайте захистити підвіконня від затікання води – використовуйте спеціальні піддони або пристосовані ємності.

«Самозволожувальні» ємності можна зробити з пластикових пляшок. Для цього пляшку розрізають навпіл, в пробці шилом роблять отвір, в яке протягують товсту вовняну нитку так, щоб вона висіла на 10 см з кожного боку. Нижню частину пляшки наполовину наповнюють водою. На верхню частину накручують пробку з ниткою, перевертають пробкою вниз і опускають в нижню частину пляшки, ніби вставляючи одну ємність в іншу. Потім горщик, який у нас вийшов, наповнюють ґрунтосумішшю і сіють насіння. Такі ємності будуть особливо зручні для розсади огірків, кабачків.

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине