No menu items!
Четверг, 28 марта, 2024
ГлавнаяДачаКиянка зібрала на своїй ділянці найбільш красиві і рідкісні сорти півоній

Киянка зібрала на своїй ділянці найбільш красиві і рідкісні сорти півоній

Якщо ви хочете вирощувати півонії, треба запастися терпінням, адже ці квіти потребують уваги і догляду.

Лідія Борисівна Христянович з м. Києва створила на своїй ділянці справжнє квіткове царство. З ранньої весни і до пізньої осені її ділянка прикрашена різноманітними декоративними рослинами, які милують око гарним цвітінням. Проте найулюбленішою рослиною є півонія. Квітникарку зачаровує не стільки приголомшливий аромат, а самі суцвіття. А ще, півонії не дуже вибагливі.

Висаджувати їх потрібно на сонячному місті, також варто забезпечити помірний полив, головне не перетворювати клумбу в болото, аби не створювати сприятливі умови для грибкових хвороб. Хоча півонії рідко хворіють. Восени, перед настанням морозів, Лідія Борисівна зрізає пагони ближче до поверхні ґрунту аби коріння не витрачало сили на забезпечення надземної частини поживними мікроелементами. На зиму клумби з півоніями можна замульчувати сухою травою, сіном або соломою. Лідія Христянович практикує мульчування лише молодих рослин, таким чином допомагає їм перезимувати.

В саду квітникарки є рожеві, жовті, кремові, білі, бузкові, червоні півонії, проте саме червоний колір найбільше подобається господині. Її любов до півонії почалася з сорту Ред Шарм, він і донині прикрашає колекцію Лідії Борисівни.

Є на ділянці і жоржини, хоча їх не так багато, як півоній, а все тому, що клопотів з ними більше. Викопувати на зиму їх квітникарка радить після першого заморозку. Зберігає бульби у сухому підвалі, якщо у сховищі буде надто волого, вони можуть підгнивати. З висадкою у відкритий ґрунт не спішить, чекає поки мине пора весняних поворотних заморозків. В подальшому догляд за жоржинами зводиться до поливу і видалення бур’янів, котрі ростуть поряд.

Для гарного цвітіння не треба забувати про підживлення, господиня використовує перегній та нітроамофоску. До речі, перегній можна розкидати по ділянці навіть взимку зверху на сніг, до весни поживні мікроелементи просочуються в землю і рослини під час садіння відразу потрапляють у підживлений ґрунт.

У колекції Лідії Христянович багато декоративних рослин, проте найневибагливішим вона вважає морозник. Його можна висаджувати з весни і до осені. Найкраще місце – в тіні або напівтіні. Зимує у відкритому ґрунті чудово, навіть листя залишається зеленим. Може квітнути ще в середині листопада, поки не вдарять морози. Морозник можна розмножувати як насінням, так і поділом куща, приживається він добре.

Звісно, кожна рослина потребує догляду, і квіти – не виключення. Якщо ви хочете, аби ваш сад прикрашали декоративні рослини, будьте готові до роботи. Саме так і робить Лідія Борисівна Христянович.

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине