No menu items!
Вторник, 19 марта, 2024
ГлавнаяДачаТоп засобів для захисту вашого саду

Топ засобів для захисту вашого саду

Літо – прекрасна пора, адже у садку достигають смачні фрукти та ягоди, яких можна досхочу наїстися. А ще, закласти на зберігання, щоб взимку поповнювати раціон вітамінами. Проте на заваді нашим планам можуть стати шкідники та хвороби, які не лише псують врожай, зменшують його кількість, а й впливають на здоров’я самих рослин, іноді призводячи навіть до […]

Літо – прекрасна пора, адже у садку достигають смачні фрукти та ягоди, яких можна досхочу наїстися. А ще, закласти на зберігання, щоб взимку поповнювати раціон вітамінами. Проте на заваді нашим планам можуть стати шкідники та хвороби, які не лише псують врожай, зменшують його кількість, а й впливають на здоров’я самих рослин, іноді призводячи навіть до їхньої загибелі.

Якщо ви хочете зберегти врожай, подбати про плодові дерева, на допомогу прийдуть засоби захисту рослин (ЗЗР), ознайомитися можна на сайті https://vseroste.com.ua/zasobi-zahistu-roslin-36. Правильно підібрані та якісні препарати – запорука успіху садівника.

Засоби захисту діляться на:

  • інсектициди;
  • фунгіциди;
  • гербіциди.

Ці препарати можна знайти в спеціалізованих магазинах у розділі «Все для саду», де вам порадять найефективніші і найкращі (https://vseroste.com.ua/).

   

Інсектициди проти шкідників

защита от вредителей

Останнім часом в аматорських і промислових садах, на дачах масово шкодять врожай попелиці, трипси, білокрилки, листовійки, цикадки, плодожерки. Їхню появу нескладно помітити. Спочатку вони пошкоджують молоді пагінці і листочки дерев, а потім переходять на плоди, більшість з яких просто осипається на землю. При перших ознаках заселення шкідниками сад потрібно обробити інсектицидами. Гарний ефект дає обприскування препаратами Енжіо, Конфідор Максі, Ампліго, Брунька, Актара, Каліпсо. Звичайно, однією обробкою обмежитися складно. Через 10-15 днів проводять повторне обприскування, але вже іншим препаратом, щоб у шкідників не було звикання. Також варто звертати увагу на термін очікування. Якщо врожай на гілках вже майже достиг, обробляти хімічними препаратами його не варто, краще почекати зняття плодів і лише після цього проводити захисні операції. Закріпити результат допоможе осіннє обприскування, яке проводять після опадання листя одним з вище названих препаратів.

   

Як зупинити моніліоз

Якщо інсектициди рятують сад від шкідників, то фунгіциди – від грибкових хвороб. Найчастіше в наших садах зустрічається моніліоз. Він уражує абрикоси, персики, сливи, вишні, повстяні вишні. Дерева стоять наче після пожежі. А починається все з усихання однієї або кількох гілочок, потім спори грибка мігрують на плоди, які загнивають на дереві, так і не достигнувши. Втрати врожаю можуть сягати 20-30%, а іноді — й 60-80%. Якщо вчасно не лікувати дерево, воно може загинути. Зупинити поширення моніліозу можна за допомогою механічного методу (видалення пошкоджених гілок, плодів) та обприскування фунгіцидами Скор, Хорус, Світч та ін.

Не варто забувати і про бордоську рідину. Цей препарат перевірений роками і не одним поколінням. Ним обробляють дерева пізньої осені або напровесні. Для профілактики використовують 1%-вий розчин, а для боротьби з проявами хвороби – 3%-вий.

Заважають плодовим деревам рости і бур’яни. Вони витягують поживні речовини з землі, а ще, можуть переносити спори грибкових хвороб, тому в обов’язковому порядку їх треба видаляти з ділянки. Проти бур’янів ефективні гербіциди. Звичайно, їх застосовують, коли механічна боротьба не дає бажаного результату. З берізкою, осотом і пирієм впорається препарат Антибур’ян. Якщо в саду з’явилася амброзія, знищити її допоможе гербіцид Дикамба Форте.

Пам’ятайте, що будь-яку хворобу легше попередити, аніж потім її лікувати. Слідкуйте за своїм садом, адже за вашу увагу він віддячить вам щедрим урожаєм!

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине