No menu items!
Пятница, 19 апреля, 2024
ГлавнаяДачаВиноградар з Прикарпаття вирощує сорт, який витримує морози до -27 градусів

Виноградар з Прикарпаття вирощує сорт, який витримує морози до -27 градусів

Під цією назвою виноградарі вирощують два різних сорти винограду: один – селекції США, а другий – Юпітер зі Словенії. Ці сорти з дуже різними характеристиками, але обидва заслуговують на увагу. Сьогодні наша розмова буде про кишмиш Юпітер, який вивели селекціонери США (штат Арканзас) в 1998 р. Виноград стійкий до морозу, без укриття витримує до -27оС. […]

Під цією назвою виноградарі вирощують два різних сорти винограду: один – селекції США, а другий – Юпітер зі Словенії. Ці сорти з дуже різними характеристиками, але обидва заслуговують на увагу.

Сьогодні наша розмова буде про кишмиш Юпітер, який вивели селекціонери США (штат Арканзас) в 1998 р. Виноград стійкий до морозу, без укриття витримує до -27оС. Весняні заморозки йому також не страшні. Кущ витягує значні навантаження, навіть коли на пагонах з’являються 3-5 ґрон і не потребує нормування урожаю.

Даний сорт врожайний, ґрона масою 250-400 г, а деякі екземпляри 500 г, з ягодою до 6 г. В ягодах відсутнє насіння, в рідкісних випадках можуть бути присутні рудименти.

Показує хороше цукронакопичення – до 22%, при кислотності – 6-7 г/л. Смак ягід чудовий, з легким мускатним ароматом і нотками фруктів: полуниці і чорної смородини.

Це ранній сорт з терміном дозрівання 110-115 днів. Транспортабельність дуже хороша, а ягоди триваліший час зберігають свіжий вигляд.

 Грона сорту мають форму конуса або циліндра, в деяких випадках – з крилами. Дуже цікавий колір ягід. При дозріванні ґрона набувають кольорів веселки – рожеві, червоні, темносині, фіолетові і ін. Форма ягоди – яйцеподібна, або довгасто-овальна, кінчик загострений. Виноградинки покриті тонкою, зате щільною шкіркою, що унеможливлює пошкодження осами. Крім цього, вони не тріскаються.

Лоза у сорту Юпітер червонувато-коричнева, або світло-коричнева. Листки великі, насиченого зеленого кольору. Добре розмножується живцями.

Посадіть цей сорт винограду! Він даруватиме вам щоліта ягоди з дивовижним і неповторним смаком.

Богдан Іванічок, виноградар-аматор, м. Івано-Франківськ

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине