No menu items!
Вторник, 16 апреля, 2024
ГлавнаяДачаХерсонець щороку вирощує овочі поряд з кукурудзою і результат його вражає

Херсонець щороку вирощує овочі поряд з кукурудзою і результат його вражає

Одного разу знайомий запитав, чому на городі поміж помідорами я вирощую кукурудзу, йому було не зрозуміло таке розташування. Гадаю, що відповідь на це питання зацікавить багатьох. Все просто: від кукурудзи у мене подвійна користь.        Золота королева — найврожайніша По-перше, це дуже врожайний сорт Золота королева, який ще й дає великі качани. А […]

Одного разу знайомий запитав, чому на городі поміж помідорами я вирощую кукурудзу, йому було не зрозуміло таке розташування. Гадаю, що відповідь на це питання зацікавить багатьох. Все просто: від кукурудзи у мене подвійна користь.

      

Золота королева — найврожайніша

По-перше, це дуже врожайний сорт Золота королева, який ще й дає великі качани. А по-друге, моя кукурудза допомагає овочам. Згадайте, яке було минулорічне літо. Правильно, дуже спекотне, опадів не було ні навесні, ні влітку, і все, що росло на городі, погоріло і посохло від спеки. А я згадав наукові поради і цією кукурудзою притінив овочі. Висіяв на городі ряд овочів, потім ряд Золотої королеви. І влітку сонце не так пече і не палить городні рослини.

Широке листя кукурудзи розкинулось і зробило часткову тінь. Спекотні вітри не продувають. Вологість ґрунту і повітря на городі підвищилась. І як результат, овочі під кукурудзою гарно вродили, а ті, що росли на сонці, попеклися і не дали врожаю.

На кожній сотці ущільнених посівів, крім овочів, росло приблизно 300 рослин кукурудзи. Моїй городині дуже сподобалось таке сусідство.

    

Вразили томати-гіганти

Звісно, для отримання високого врожаю варто звернути увагу на підбір продуктивних сортів. Порадували смачними томатами ранні помідори Соляріс, Нота, Факел, Лагідний. Кожен з них з одного куща давав до 5 кг великих смачних плодів.

Не пасли задніх і високорослі помідори Червоний гігант, Рожевий гігант, Жовтий гігант, збирав по відру томатів з куща. Помідори цих сортів повністю відповідають своїй назві. Справжні гіганти!

Огіркам теж сподобалось рости поряд з кукурудзою. Вони обплели її стебла і довго та рясно плодоносили. Минулоріч вирощував сорти Конкорд, Джерело і Бригадний.

Салатний перець Фатіма, Анастасія, Бивень, Богатир, Атлант під надійним захистом кукурудзи зав’язали багато великих запашних плодів. Та й врожайний баклажан Прем’єр надійно заховав свій щедрий врожай від сонця та колорадського жука між стеблами «цариці полів».

На окремій грядці добре зійшли та довго залишались соковитими та зеленими – врожайна петрушка Карнавал, гігантський кріп Алігатор, смачний салат Сніжинка, вітамінний шпинат Матадор, фіолетовий базилік з приємним ароматом та гарними листочками, котрі здатні прикрасити будь-який квітник.

    

Капуста вагою понад 4 кг

Ранній кабачок Чаклун теж рясно плодоносив під кукурудзяним листям.

Великі солодкі дині Берегиня, Леся, Фортуна і смачні кавуни Красень, Альянс також не розчарували, вони люблять рости на сонці, тому грядку з ними лиш по краях обсаджують кулісами.

Не можу не згадати про коренеплоди. На висоті був буряк Делікатесний, він підходить і для борщу, і для вінегрету.

Також сподобався кормовий буряк Урсус, його коренеплоди вагою до 12 кг – справжня знахідка для господарів.

А ось великоплідна морква Олімпус і Долянка минулоріч мене розчарувала. Ці сорти дали дрібні коренеплоди, вагою 200-300 г, тоді як у 2017 році вони важили по 0,5 кг кожен.

Порадувала цибуля. Вже кілька років поспіль вирощую сорт Глобус і він мене жодного разу не підвів.

Капусті теж сподобалось рости поряд з кукурудзою. Сорт Золотий гектар дав головки вагою більше 2 кг. А Княгиня та Українська осінь взагалі рекордсмени, ці сорти перевершили мої сподівання і порадували головками вагою більше 4 кг.

Запам’яталась великоплідна квасоля Файний Ясь, збирати врожай було в задоволення.

Максим Петрович Курінний, овочівник, вул. Суворова, 49, смт. Високопілля, Херсонська область, 74000. 

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине