No menu items!
Пятница, 29 марта, 2024
ГлавнаяДачаЯк виростити справжнє томатне дерево

Як виростити справжнє томатне дерево

В останні роки серед дачників особливою популярністю стало користуватися томатне дерево, зокрема ефектний гібрид Спрут F1. Його особливість у тому, що кущ здатний досягати в умовах теплиці до 3 м заввишки. З такого дерева ймовірно зібрати в 5-6 разів більше плодів, аніж зі звичайного куща. Упевнений, у багатьох читачів зразу ж виникне питання, а чи […]

В останні роки серед дачників особливою популярністю стало користуватися томатне дерево, зокрема ефектний гібрид Спрут F1. Його особливість у тому, що кущ здатний досягати в умовах теплиці до 3 м заввишки. З такого дерева ймовірно зібрати в 5-6 разів більше плодів, аніж зі звичайного куща.

Упевнений, у багатьох читачів зразу ж виникне питання, а чи зможуть вони виростити у себе подібне диво. Якщо зможуть, то чим взагалі цей гібрид краще перевірених часом тепличних сортів? Відповідь на ці питання може бути тільки одна: посадивши цю рослину, забезпечивши їй нормальний догляд, навіть у звичайній теплиці можна гарантовано отримувати від 10 кг томатів з куща та й навіть більше. Причому більшість плодів здатні досягати ваги 250 г.

В умовах більшості областей України Спрут F1 можна вирощувати увесь рік. В теплу пору – у відкритому ґрунті, а взимку – заносити до кімнати або в опалювальну теплицю.

Цей гібрид належить до групи індетермінантних сортів (необмежене зростання) і відрізняється від інших величезною енергією зростання.

Також Спрут F1 стійкий проти багатьох хвороб і шкідників, холодовитривалий, що особливо важливо було в минулорічному сезоні, коли спекотні дні змінювалися прохолодними.

Розсада помідорного дерева вирощується аналогічно звичайним томатам, але вимагає температури не нижче +25оС. У травні розсаду висаджують у відкритий ґрунт.

У томата Спрут F1 не потрібно обривати пасинки і бічні пагони, що полегшує догляд за ним. Це ж помідорне дерево! Хоча для повноцінного харчування йому необхідний хороший «раціон»: все-таки при такому зростанні апетит у нього відмінний. Зазвичай, ґрунт під помідорним деревом підживлюють необхідними елементами раз на тиждень.

Ще одна особливість даного томату: він має відмінні смакові якості. Плоди червоні, округлі, щільні, м’ясисті й соковиті, середньою масою 100-150 г при вирощуванні у відкритому ґрунті, а в теплиці можуть досягати, як ми вже відзначали, 250 г.

Звичайно, в умовах відкритого ґрунту 3-метрового гіганта ви не отримаєте, але потужний кущ у зріст людини, обвішаний плодами вам гарантований.

Борис Карпич, овочівник-експериментатор, Харківська область.

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине