No menu items!
Четверг, 25 апреля, 2024
ГлавнаяНовостиЩо нового відбулось у пенсійному забезпеченні багатодітних матерів та матерів інвалідів з...

Що нового відбулось у пенсійному забезпеченні багатодітних матерів та матерів інвалідів з дитинства?

Норми щодо призначення пенсій на пільгових умовах багатодітним матерям і матерям інвалідів з дитинства врегульовані Прикінцевими положеннями Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Про це повідомляє управління Пенсійного фонду у Малиновському районі Одеси. З 1 квітня 2015 року, вимоги щодо віку та стажу, які дають право на пенсію на пільгових умовах зазначеним матерям, залишилися […]

Норми щодо призначення пенсій на пільгових умовах багатодітним матерям і матерям інвалідів з дитинства врегульовані Прикінцевими положеннями Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Про це повідомляє управління Пенсійного фонду у Малиновському районі Одеси.

З 1 квітня 2015 року, вимоги щодо віку та стажу, які дають право на пенсію на пільгових умовах зазначеним матерям, залишилися незмінними, тобто жінкам, які народили п’ятеро або більше дітей і виховали їх до шестирічного віку, та матері інвалідів з дитинства, які виховали їх до цього віку, мають право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення 50 років та за наявності не менше 15 років страхового стажу.

Також надана можливість призначення дострокової пенсії за віком багатодітному батьку, але не раніше ніж за 5 років до досягнення пенсійного віку, та наявності не менше 20 років страхового стажу, але за вибором матері або в разі її відсутності, якщо виховання п’ятьох або більше дітей здійснюється батьком.

Нагадаємо, раніше ми розказували про пільги батькам дітей інвалідів с дитинства.

Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі м. Одеси

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине