No menu items!
Пятница, 19 апреля, 2024
ГлавнаяНовостиЯк виходити тепер на пенсію шахтарям

Як виходити тепер на пенсію шахтарям

Пільгові умови призначення пенсії за віком шахтарям передбачені статтею 14 Закону України «Про пенсійне забезпечення». Зміни в цю статтю не вносились, тому працівники, які повний робочий день працювали в підземних умовах користуються правом на пенсію на пільгових умовах в залежності від наявного пільгового стажу роботи. Зокрема, якщо пільговий стаж в підземних умовах становить не менше […]

Пільгові умови призначення пенсії за віком шахтарям передбачені статтею 14 Закону України «Про пенсійне забезпечення». Зміни в цю статтю не вносились, тому працівники, які повний робочий день працювали в підземних умовах користуються правом на пенсію на пільгових умовах в залежності від наявного пільгового стажу роботи.

Зокрема, якщо пільговий стаж в підземних умовах становить не менше 25 років, а для працівників провідних професій – не менше 20 років, то такі особи мають право на пенсію незалежно від віку.

Якщо стажу підземної роботи менше як 10 років у чоловіків і менше як 7 років 6 місяців у жінок, то при визначенні права на пенсію відбувається зменшення загальновстановленого пенсійного віку на 1 рік за кожний повний рік роботи в підземних умовах. Це означає, що при наявності навіть 1року роботи під землею чоловік має можливість вийти на пенсію із зниженням віку на 1 рік, тобто в 59років.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи мають право пенсіонери шахтарі на пільги по сплаті комунальних послуг.

Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі м. Одеси

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине