Морська капуста, або ламінарія, лідирує по вмісту йоду. В 60 г продукту міститься денная норма йоду. Ламінарія легко засвоюється, підвищує згортання крові, знижує холестерин і є відмінним дієтичним продуктом через свою низьку калорійність.
Листя цієї рослини містить величезну кількість корисних речовин: вуглеводи, білки, бета-каротин, насичені та ненасичені жирні та органічні кислоти, крохмаль, клітковину, мікроелементи, численну кількість вітамінів. При приготуванні поживні властивості шпинату практично не втрачаються, тому вживати його можна як у сирому вигляді, так і у складі різних страв.
При дефіциті заліза у роботі щитовидки починаються збої. Вона не може виробляти необхідні для організму гормони. Але заповнити прогалину із залізом в організмі допоможуть квасоля, нут і сочевиця. В одній порції бобових міститься близько 8 мг заліза.
При висушуванні фрукти не втрачають свої корисні властивості і є джерелом вітамінів, антиоксидантів, кальцію, калію, бору, магнію та цинку. Регулярне вживання чорносливу в їжу допоможе зміцнити імунітет і нормалізує роботу щитовидної залози.
Напомним, ранее мы рассказывали про дієту для зміцнення кісток.
Джерело: Новости Ю
Будут ли геомагнитные волнения в этот день?
Неделя начинается с важного астрологического события — ингрессии Урана в знак Близнецы. Этот момент можно…
Хотите удивить гостей или просто побаловать себя чем-то лёгким и вкусным? Попробуйте десерт «Бульбашки» —…
В православной традиции святые занимают особое место — не как замена Богу, а как наши…
Сегодня в рейтинге стран по продолжительности жизни есть лидеры, где люди живут более 85 лет,…
Скандальный закон, принятый без особого внимания в 2022 году, может стоить украинцам их последнего имущества.…