No menu items!
Четверг, 25 апреля, 2024
ГлавнаяПотребительРобота в Польщі

Робота в Польщі

Знайти гарну роботу в Польщі для іноземця не так легко як здається, але реально. Це пов'язано з високою конкуренцією. Але про все по черзі. Шукаємо працедавця (100% офіційно працююче підприємство). Якщо на вакантне робоче місце немає кандидата поляка, то місцева влада видають роботодавцю дозвіл на прийом на роботу іноземця. Отримавши дозвіл звертаємося до польського консульства […]

Знайти гарну роботу в Польщі для іноземця не так легко як здається, але реально. Це пов'язано з високою конкуренцією. Але про все по черзі. Шукаємо працедавця (100% офіційно працююче підприємство). Якщо на вакантне робоче місце немає кандидата поляка, то місцева влада видають роботодавцю дозвіл на прийом на роботу іноземця. Отримавши дозвіл звертаємося до польського консульства для отримання робочої візи. Без цього легально працювати не можна. Іноземець, який працює у Польщі при відсутності необхідного дозволу, є порушником відразу декількох законів. Підприємства часто беруть нелегальних працівників, так як не платять за них податки і економлять (досить чималі суми, до речі) на соціальних виплатах. Тому офіційна робота в Польщі, це насамперед гарантія ваших прибутків і соціальних виплат.

Якщо Ви вирішите змінити працедавця ( чи місце роботи), або будете не здатні виконувати свої обов'язки на роботі — необхідно всі етапи пройти ще раз з початку. У ситуації, при якій ваша робота проходить успішно і працедавець задоволений — робочу візу можна продовжити. Якщо законно працюючи в країні більше 5 років, Ви маєте право отримати постійний вид на проживання у Польщі.

Влаштуватися працювати у Польщі можливо за «спрощеною робочою візою», яка за заявкою з імміграційної служби відкривається у польському консульстві. Вона (віза) видається на рік, але перебувати і працювати в Польщі Ви можете не більше 180 днів. При бажанні Ваш роботодавець може оформити «повноцінну робочу візу» щоб вам не було необхідності повертатися додому і мати ВНЖ в Польщі. Все це звичайно суто індивідуальні моменти.

Якщо Ви легально працевлаштовані в Польщі, то на Вас поширюються всі положення Трудового кодексу Польщі. Нарівні з польськими громадянами Ви також можете працювати у Польщі і отримувати доходи за договорами (цивільно-правовим), які регулюються Цивільним кодексом. Наприклад: договору на створення творчого твору, договору про виконання замовлення на створення творчого твори з перенесенням авторських або майнових прав, договору-доручення. Але в цьому випадку на Вас не поширюється деякі права: право на відпустку або право на 8-ми годинний робочий день, але мати медичне і пенсійне страхування.

Підтримка і допомога вже після виїзду на роботу. Ми здійснюємо підтримку наших клієнтів і через деякий час після виїзду в Польщу. У разі виникнення будь-яких питань (наприклад, перекваліфікація на іншу роботу, продовження візи, оформлення посвідки на проживання і т.д.) ми надамо Вам кваліфіковану консультацію і допомогу у вирішенні всіх питань, що виникли. Ви будете знати, що завжди є куди звернутися за допомогою.

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине