No menu items!
Четверг, 2 мая, 2024
ГлавнаяНовостиЯк виходити тепер на пенсію шахтарям

Як виходити тепер на пенсію шахтарям

Пільгові умови призначення пенсії за віком шахтарям передбачені статтею 14 Закону України «Про пенсійне забезпечення». Зміни в цю статтю не вносились, тому працівники, які повний робочий день працювали в підземних умовах користуються правом на пенсію на пільгових умовах в залежності від наявного пільгового стажу роботи. Зокрема, якщо пільговий стаж в підземних умовах становить не менше […]

Пільгові умови призначення пенсії за віком шахтарям передбачені статтею 14 Закону України «Про пенсійне забезпечення». Зміни в цю статтю не вносились, тому працівники, які повний робочий день працювали в підземних умовах користуються правом на пенсію на пільгових умовах в залежності від наявного пільгового стажу роботи.

Зокрема, якщо пільговий стаж в підземних умовах становить не менше 25 років, а для працівників провідних професій – не менше 20 років, то такі особи мають право на пенсію незалежно від віку.

Якщо стажу підземної роботи менше як 10 років у чоловіків і менше як 7 років 6 місяців у жінок, то при визначенні права на пенсію відбувається зменшення загальновстановленого пенсійного віку на 1 рік за кожний повний рік роботи в підземних умовах. Це означає, що при наявності навіть 1року роботи під землею чоловік має можливість вийти на пенсію із зниженням віку на 1 рік, тобто в 59років.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи мають право пенсіонери шахтарі на пільги по сплаті комунальних послуг.

Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі м. Одеси

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине