No menu items!
Пятница, 29 марта, 2024
ГлавнаяДачаМагнолії після цвітіння потрібен догляд

Магнолії після цвітіння потрібен догляд

Після того, як магнолія відцвіте, за нею необхідний догляд, особливо влітку. В посушливе літо дерево треба добре поливати, але не перезволожувати ґрунт. Оскільки коріння у магнолій поверхневе, біля стовбура не рекомендується обробляти землю лопатою або садовими граблями. З цієї ж причини не варто пересаджувати рослину з місця на місце. У період розвитку листя, а також […]

Після того, як магнолія відцвіте, за нею необхідний догляд, особливо влітку. В посушливе літо дерево треба добре поливати, але не перезволожувати ґрунт. Оскільки коріння у магнолій поверхневе, біля стовбура не рекомендується обробляти землю лопатою або садовими граблями. З цієї ж причини не варто пересаджувати рослину з місця на місце.

У період розвитку листя, а також плодів можна підживити рослини повним комплексом мінеральних добрив. Це допоможе магнолії швидше розвиватися і зменшить негативний вплив екстремальних погодних умов. Останнє підживлення повинно бути проведено не пізніше липня, бо вже в кінці серпня магнолії переходять в режим «спокою» і починають готуватися до зими.

Чи потрібна обрізка магнолії? Магнолія не потребує спеціальної обрізки: сухі гілки і підмерзлі в суворі зими квіткові бруньки треба обрізати тільки після цвітіння. Якщо у магнолії виросли гілки, які перехрещуються всередині крони, їх теж треба видалити. Це збільшить декоративність і сприятиме кращому росту рослини. Для швидшої регенерації обрізаних гілок зрізи необхідно обробити садовим варом. Магнолії практично не хворіють, комахи-шкідники їм теж не страшні. В кінці вересня-жовтні листя магнолій починає жовтіти і обпадає. При дуже сильних морозах у рослин підмерзають лише деякі квіткові бруньки, що не шкодить дереву. Садівники з досвідом кажуть, що зимостійкість магнолій з віком підвищується і вони вже не потребують укриття на зиму.

Ксенія і Мар’ян Швед, садівники, м Львів

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине