No menu items!
Пятница, 19 апреля, 2024
ГлавнаяДачаКористь перцю залежить від кольору

Користь перцю залежить від кольору

Щороку на своїх грядках вирощую нові сорти солодкого перцю, бо згодна із твердженнями вчених, що ця овочева культура заслуговує на отримання трьох медалей: за вміст каротину, вітаміну р та вітаміну С. Добову норму цих вітамінів можна задовольнити, споживаючи 40-50 г плодів солодкого перцю. Завдяки вмісту вітамінів солодкий перець сприяє зміцненню кровоносних судин, виводить холестерин, нормалізує […]

Щороку на своїх грядках вирощую нові сорти солодкого перцю, бо згодна із твердженнями вчених, що ця овочева культура заслуговує на отримання трьох медалей: за вміст каротину, вітаміну р та вітаміну С. Добову норму цих вітамінів можна задовольнити, споживаючи 40-50 г плодів солодкого перцю.

Завдяки вмісту вітамінів солодкий перець сприяє зміцненню кровоносних судин, виводить холестерин, нормалізує еластичність стінок судин та артеріальний тиск, запобігає розвитку склерозу. Сік перцю сприяє зміцненню нігтів і волосся, поліпшує роботу сальних залоз і слізних протоків. Корисно вживати його при недокрів’і, занепаду сил, а також мешканцям у зонах із підвищеним рівнем радіоактивності. У солодкому перці також багато вітаміну Е (захищає від раннього старіння та онкологічних захворювань), каротину (провітаміну А), калію (необхідного для серця), кальцію (потрібного для зубів та кісток), заліза (поліпшує склад крові). А ще, перець може захистити від інсульту – досить з’їдати одну перчину в день, щоб знизити ризик наполовину. Перець зеленого кольору знижує ризик виникнення злоякісних пухлин. Червоний містить більше аскорбінової кислоти і провітаміну А. В жовтих сортах найбільше калію та фосфору, а також багато рутину, який робить стінки кровоносних судин більш еластичними. На салат згодяться різні за кольором перці, а для гарячих страв – лише червоні та жовті. Зелені перці після термічної обробки гірчать.

Іноді солодкий перець іще називають болгарським, адже, хоч його батьківщиною є Латинська Америка, потрапив він до нас саме з Болгарії. А ще, його називають паприкою, хоча він належить не до родини перцевих, а до родини пасльонових. Солодкий перець є родичем томатів і баклажанів, тому й догляд за ними майже однаковий.

Лідія Бондаренко, Херсонська область

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине