No menu items!
Суббота, 20 апреля, 2024
ГлавнаяДачаКращий сорт смородини для фермерів

Кращий сорт смородини для фермерів

Коли приходить пора збирання врожаю смородини, в нашій родині йде бій за Козацьку. Кожен намагається потрапити на ділянку, де росте цей сорт. Адже збирати ягоди Козацької — одне задоволення, можна зривати не по одній ягідці, а жменями, ягоди залишаються цілими і сухими. У змаганні на швидкість збирання ніхто не сумнівається, хто буде першим. Звичайно ж, […]

Коли приходить пора збирання врожаю смородини, в нашій родині йде бій за Козацьку. Кожен намагається потрапити на ділянку, де росте цей сорт. Адже збирати ягоди Козацької — одне задоволення, можна зривати не по одній ягідці, а жменями, ягоди залишаються цілими і сухими. У змаганні на швидкість збирання ніхто не сумнівається, хто буде першим. Звичайно ж, той, хто збирав Козацьку!

Сорт середнього терміну дозрівання, невибагливий і дуже врожайний, не уражується хворобами. Один з найбільш посухостійких сортів. Кущі потужні, добре утримують урожай, підв’язка їм не потрібна. З однієї плодової бруньки виходить по 2-3 кисті. Ягоди великі, масою близько 4 г, чорні, блискучі, шкірка щільна, але не груба, з сухим відривом. Витримує транспортування на будь-які відстані. Ягоди мають дуже гарний товарний вигляд, а також виражений смородиновий смак і аромат.

Цінною властивістю цього сорту є здатність зберігати дозрілий урожай на кущі тривалий час. Ягоди не обсипаються, зберігають високі товарні якості протягом тривалого часу, часто прибираємо їх в останню чергу, разом з пізніми сортами. Для фермерів це один з важливих моментів, так як урожай збирається без втрат і час прибирання не обмежується коротким проміжком часу.

Урожайність, посухостійкість, невибагливість, великоплідність, висока транспортабельність і товарність ягід — мрія кожного фермера. З огляду на багаторічне спостереження за цим сортом, з упевненістю можемо сказати, що це один з кращих сортів для фермерських господарств. Агротехніка нічим не відрізняється від інших сортів. Регулярно вирізати гілки старше трьох років. Хоча б раз у 2-3 роки підживлювати гноєм на зиму по першому снігу. І ви завжди будете мати урожай великих і смачних ягід.

Наталія і Олексій Горогоцькі, садівники, м. Чернігів

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине