Вторник, 17 сентября, 2024
ГлавнаяДомашняя энциклопедияКак молиться за пропавших без вести?

Как молиться за пропавших без вести?

По мнению Церкви, для Бога мертвых нет. Поэтому пропавший без вести соединяется с живыми. За упокой молятся, только если факт смерти установлен.

За пропавшего без вести следует молиться, как за живого, и подавать записки о здравии — одноразовые или на сорокоуст, на полгода или год (в монастырях принимают и такие долговременные записки).

Можно уточнить, написав: о здравии пропавшего без вести воина (имя).

Можно также молиться дома.

Молитва Божій Матері за тих, хто зник безвісти

О, Премилостива Мати, що породила Найсвятіше Слово на спасіння роду людського! Ти Скинія істина, що вмістила в Собі Творця всього, а тому й материнське дерзновіння перед Ним маєш, і можеш дослухатися страждань матерів безутішних! До Тебе спрямовуємо свої моління сердечні и туги душевні: ублагай Сина Свого и Бога нашого, щоби повернув Він безвісти зниклого додому, як колись, змилосердившись, повернув сина вдові із Наїну! Ти єдина Надія тим, хто надію втратив, і Сама, бачачи колись страждання свого Божественного Сина на хресті, подай Твоє милостиве заступництво тим, чиї серця також подібним найгіркішим мечем уражені! Простягни лагідну Твою руку, й збережи, укріпи, заступи та поверни додому слугу Божого (ім’я), що без вісті пропав, подай втішання серцям рідним, що стражданнями розриваються, адже, як Матір, Ти співчуття сповнена й на милість щедра!

Тож сьогодні споглянь лагідно на людей цих, що перед святим образом Твоїм про допомогу Тебе молять, помочі Твоєї й чудесного заступництва потребуючи: яви всім нам щедру Твою ласку й милість, подай усе до спасіння корисне, укріпи нашу віру, зміцни серця, освіти душі, а відчай, горе та розпач відніми й до пізнання істини наверни, щоби всі однодушно оспівували величні діла Божі через Твоє милостиве заступництво, яке даруєш нам, нині і по всяк час, і на віки віків. Амінь.

По материалам православной прессы

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине