No menu items!
Пятница, 19 апреля, 2024
ГлавнаяДачаВінничанка назвала найбільш врожайні сорти солодкого перцю

Вінничанка назвала найбільш врожайні сорти солодкого перцю

Містяни на ринку часто обурюються високими цінами на овочі та фрукти, навіть не задумуючись, скільки праці вкладено в кожен томат, огірок, перчик. Коли більшість із нас відпочиває на морі чи в горах, чи просто на дивані перед телевізором, овочівники не розгинаючи спину стоять на грядках і чаклують над кожним кущиком, а ще, просять милості у […]

Містяни на ринку часто обурюються високими цінами на овочі та фрукти, навіть не задумуючись, скільки праці вкладено в кожен томат, огірок, перчик. Коли більшість із нас відпочиває на морі чи в горах, чи просто на дивані перед телевізором, овочівники не розгинаючи спину стоять на грядках і чаклують над кожним кущиком, а ще, просять милості у погоди, адже вона останніми роками робить не дуже приємні сюрпризи. Знає про сільське життя не з чуток, а з власного досвіду Галина Андріївна Журавель з с. Слобода Ялтушківська Барського району Вінницької області. Уже п’ять років поспіль Галина разом зі своєю сім’єю вирощує солодкий перець, томати, огірки, капусту. До речі, цьогоріч на ділянці росли 2500 кущів перцю.

Розсаду господиня не купує, а вирощує власними руками. Насіння перцю висіває 12 лютого одразу в касети, щоб потім не пікірувати. Ґрунтосуміш готує наступним чином: бере 3 частини перегною, 2 ґрунту, 1 піску і ретельно перемішує. Обов’язково проливає готову землесуміш Фундазолом, щоб знищити спори грибкових інфекцій. В такій поживній і здоровій земельці насіння швидко проростає і дає вруна.

Розсаду вирощує у теплиці, яка обігрівається саморобними буржуйкою і грубкою.

Перед посадкою розсади у відкритий ґрунт Галина Андріївна вносить нітроамофоску, а коли рослинки добре приживуться і почнуть рости проводить позакореневе підживлення препаратом Плантатор кожні 10 днів.

Овочі ростуть на крапельному зрошенні. В нинішньому сезоні хвороби і шкідники на солодкому перці не спостерігалися, тому жодних обробок господиня не проводила.

На своїй ділянці Галина Журавель вирощує два сорти перцю – Білозірка (білий) і Богатир (червоний). Сорти врожайні і дуже смачні. Білозірка – популярний сорт, його консервують, фарширують рисом та м’ясом. Він транспортабельний і ринковий. Середня вага одного перця близько 100 г. У Богатиря товсті стінки, він підходить і для запікання, і для консервації. Вага плоду може сягати 300 г і навіть більше. Справжній богатир.

Якщо для перців 2020 рік можна назвати вдалим, то для томатів – він середній. І врожайність менша, і хвороб було більше. Галина Журавель вирощує Соліроссо F1 і Ріо-гранде. Діставалося томатам влітку від фітофтори. З нею овочівниця справляється за допомогою не менше 3-4 обприскувань. Цьогоріч вистачило трьох обробіток препаратами Ридоміл Голд, Акробат, Інфініті. Так як і перець підживлювала помідорні грядки Плантатором, під корінь вносила нітроамофоску.

Звісно, доглядати таку велику кількість рослин дуже складно, та у Галини Андріївни є надійні помічники – чоловік Андрій, синочки Артем і Назарій, донька Марина, онучка Іванка. Разом і працюється легше!

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине