No menu items!
Четверг, 25 апреля, 2024
ГлавнаяДачаГотуємося до Нового року: зимові композиції для підняття настрою

Готуємося до Нового року: зимові композиції для підняття настрою

Зимові букети — прекрасна можливість оживити свій будинок і розбавити сірі дні грудня яскравими фарбами, які радують око і заповнюють все навколо відчуттям очікування свята. Щоб зробити такі букети або святкові новорічні композиції потрібні лише певні знання, бажання і трохи фантазії. Наповнившись ніжним ароматом хвої і світлою енергією творчості, ваш будинок стане веселішим і затишнішим. […]

Зимові букети — прекрасна можливість оживити свій будинок і розбавити сірі дні грудня яскравими фарбами, які радують око і заповнюють все навколо відчуттям очікування свята. Щоб зробити такі букети або святкові новорічні композиції потрібні лише певні знання, бажання і трохи фантазії. Наповнившись ніжним ароматом хвої і світлою енергією творчості, ваш будинок стане веселішим і затишнішим.

    

Обираємо матеріал для букетів

Для аранжування зимових букетів не варто обмежуватися тільки «зимовими матеріалами», такими як живі або штучні гілочки сосни, ялини, ялівцю, тиса, ялиновими і сосновими шишками, сухими гілками. Підійдуть також зелені гілки самшиту та магонії падуболистої, гілки з плодами калини, горобини, барбарису, піраканти, сніжноягідника білого і коралового, сіро-сріблясте листя цинерарії приморської, сухі квіти і трави, сушені фрукти, декоративні кабачки.

Прекрасно і незвично виглядають в композиціях з хвойними живі квіти — дрібні і великі хризантеми, троянди, різдвяна зірка, гвоздики, квітучі фіалки в горщиках, мох. Для живих квітів використовують флористичну губку «піафлор», флористичні колби (або невеликі пляшечки з-під ліків), в які наливається вода і вставляються стебла квітів або гілки, щоб композиція якомога довше залишалася свіжою і радувала своїм первозданним виглядом.

Можна використовувати також цукерки в блискучих обгортках, яскраві намиста, серпантин, дощик, дрібні ялинкові іграшки, стрічки, бантики. Цукерки для зимових букетів зручно кріпити на дерев’яні кулінарні шпажки, тоді вони виглядають найбільш ефектно.

Якщо потрібно, щоб шишечки розкрилися, потримайте їх над парою. Якщо ж, навпаки, в теплій кімнаті вони повинні залишатися щільно закритими, щедро збризніть шишки, які ще не розпустилися, лаком для волосся сильної фіксації.

    

Сухі гілочки в декорі

Навіть сухі голі гілки можуть приголомшливо виглядати в новорічному декорі! Особливо гарні вигнуті гілочки ліщини, верби матсудана, салатові гілки керії японської, жовто-коричневі гілки форзиції, червоні гілки дерену. Іноді для новорічних композицій використовують сухі гілки, пофарбовані білою водоемульсійною або срібною фарбою, «іній» роблять з цукру або солі, посипавши ним покриті клеєм гілочки.

Для фарбування сухих суцвіть деревію, черсака, зайцехвосту та інших трав використовують водорозчинні фарби для крашанок, акрилові фарби.

     

Куди поставити

Зимові букети можна ставити в кришталеві і фаянсові вази, у великі підлогові вази, підвісні кашпо, високі склянки і фужери. Якщо у вас немає підхожої підставки або вази, можна скористатися звичайною скляною банкою. На дно кладуть шматок білого пінопласту або бульби картоплі, щоб було зручніше встромляти і фіксувати гілки. В якості декоративної вази або підставки для зимового букета можна пристосувати непередбачувані предмети, починаючи від розписних скриньок і супниць, і закінчуючи валянками і вінтажними черевиками. Якщо підставка має непривабливий вигляд, її можна задекорувати тканиною, гілочками хвої, пухнастим дощиком або присипати «снігом» з пінопласту.

     

Не забуваємо про свічки

Надати новорічній композиції тепло і душевність допоможуть красиві декоративні свічки. Вони відмінно поєднуються з хвоєю, шишками, ялинковими кулями, різнокольоровими камінцями, склом, водою.

У композиції зі свічками можна задіяти і старий свічник, по-святковому задекорувавши його намистом і маленькими новорічними іграшками. Створити казкову єдність «льоду і полум’я» допоможуть свічки, доповнені хвойними гілочками, присипаними «снігом» з пінопласту або солі.

Дуже теплу і зворушливу композицію можна скласти з декоративної свічки і красивих натуральних шишечок невеликого розміру, гілок хвої. Для більшого ефекту шишки можна зробити різнокольоровими, пофарбувавши яскравими фарбами, «золотом» або «сріблом».

Нехай приємні клопоти зі створення зимових букетів і новорічних композицій доставлять вам радість і задоволення! Бажаємо творчих успіхів і гарного настрою!

Тетяна Ляшенко, садівниця, м. Первомайськ Миколаївської області.

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине