Статьи

Полтавський садівник розповів, як можна заробити на полуниці

Давайте поговоримо про те, як можна заробити на полуниці (суниці). Перш ніж купити саджанці полуниці в Україні, варто розібратися в тому, що і де краще вирощувати. Всім зрозуміло, що найбільш висока ціна буде у великих містах. У маленьких містах ціна нижча. У селах полуницю іноді просто неможливо продати, навіть за найнижчими цінами. Тому, перш за все, варто вивчити місцеві ринки. Якщо ціна і обсяги продажів вас влаштовують – чудово! Можна починати посадку.

На місцевих ринках можна продавати навіть невеличкі партії, транспортні витрати мінімальні.Якщо ж ціни і обсяги продажів в довколишніх населених пунктах вас не влаштовують, слід орієнтуватися на великі міста. Але тоді потрібно враховувати транспортні витрати. Чим далі везти ягоду, тим більшою повинна бути партія, щоб отримати прибуток. Ну і звичайно ж, для цього необхідний відповідний транспорт.Не менш важлива область вирощування. Мене завжди дивували люди, які живуть на півночі України і бажають робити бізнес на ранній полуниці (суниці).

Південь, при всіх рівних умовах, все одно видасть ягоду набагато раніше, як з відкритого так і з закритого ґрунту. Жителям північних і центральних областей найкра-ще висаджувати для продажу пізні і ремонтантні сорти. Коли пізні сорти починають плодоносити, на півдні суниця вже закінчується і ціна на ягоду зростає. Ціна на ягоду ремонтантних сортів теж вища. На півдні складно вирощувати ягоду не в сезон через високі температури, тому її кількість сильно зменшується і ціна зростає.

Садівникам з південних областей слід приділяти більше уваги раннім сортам. Найдорожча – рання ягода. І продається вона в досить великих обсягах, тому що всі за зиму встигають скучити за свіжими ягодами. Дуже перспективно на півдні вирощування полуниці в парниках і теплицях. Це дозволяє отримати ягоду набагато раніше, ніж у відкритому ґрунті, коли ціна ще дуже висока. Найбільш рентабельне вирощування суниці в гідропонній культурі, тому що дозволяє збільшити врожайність в два і більше разів і при цьому поліпшити якість ягід. Вибір варто робити на сорти з одновимірною смачною ягодою, гарної форми, з високими смаковими якостями.

Олег Савейко, садівник, с. Хорішки Полтавської області.

Новое на сайте

  • Новости

Всего одна чайная ложка на ведро воды и свекла вырастет сладкой и крупной – не урожай, а мечта

Свекла - это один из самых популярных корнеплодов, который выращивают украинцы на своих огородах. Но…

02/05/2024 22:57
  • Статьи

Гусеничные тракторы: особенности конструкции, преимущества использования

Тракторы гусеничные являются распространенной спецтехникой, которая характеризуется высокой мощностью, маневренностью, широким спектром применения. Они применяются…

02/05/2024 22:42
  • Новости

Погода в Украине на пятницу, 3 мая

Синоптики сделали прогноз погоды в Украине на пятницу, 3-го мая. ​В Украину 3-го мая придет…

02/05/2024 22:11
  • Новости

Магнитные бури на пятницу, 3 мая

Будут ли в этот день геомагнитные волнения?

02/05/2024 21:32
  • Статьи

Какой была Ольга Кобылянская — интересные приключения и быль

В жизни выдающихся людей было много поучительных приключений. Сегодня мы расскажем об интересных эпизодах из…

02/05/2024 20:37
  • Статьи

Записаться к врачу можно онлайн: что для этого нужно сделать

Сегодня цифровые сервисы облегчают процессы получения любых услуг. Медицинские сервисы - не исключение. Они содержат…

02/05/2024 19:37