П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниРозлучення по-африканськи: до суду треба прийти у своїх весільних нарядах

Розлучення по-африканськи: до суду треба прийти у своїх весільних нарядах

Этот материал также доступен на русском языке
Вік живи вік учись. Із західними правилами розлучення ми більш-менш знайомі. А ось деякі африканські країни та племена вразили своїми законами, часом такими ж екзотичними, як мальовнича природа цих місць.

Так цікаво розлучаються в Гані. Для того, щоб вас розвели, треба приходити до суду точно в тих же нарядах, в яких подружжя було на своєму весіллі.

Тобто якщо ви набрали зайву вагу, доведеться повозитися на спортивних тренуваннях, інакше у вінчальну сукню не влізете і шлюб, на жаль, не розірваний.

Але якщо схуднути все-таки можливо, то у Того відсоток розлучень дорівнює нулю. І все через головну умову – пара має спочатку звернутися до свекрухи та отримати її згоду на розлучення.

А свекрухи у Того цього схвалення ніколи не дають.

На індонезійському острові Ява справи порівняно м’якші – для отримання розлучення, необхідно посадити 5 дерев. Потім слід чекати 100 днів – переконатися в тому, що дружина не вагітна. І якщо після цього, рішення залишилося незмінним, ласкаво просимо до холостяцького життя.

Найпривілейованіше становище у мешканок островів Біжагош (Гвінея Бісау) – у них воістину королівські позиції. Для того, щоб вважатися вільною, їм достатньо викинути речі благовірного надвір.

До речі, не менш дикими є традиції першої шлюбної ночі племен.

Так, у племені баньянколі, яке живе на північному заході Уганди, існує неймовірний ритуал. Перш ніж наречена вийде заміж, з її нареченим має переспати її тітонька.

Досвідчена жінка таким чином перевіряє потенцію нареченого, а заразом оцінює його постільні таланти. Але і на цьому місія тітоньки не закінчується – вона присутня з молодятами і в першу шлюбну ніч! Цього разу – у ролі гуру. Африканська Сябітова радить недосвідченим молодим людям, що та як робити.

 

Хоч як це шокує, на планеті є дві країни, де розлучення заборонено взагалі – це Філіппіни та Ватикан. Втім, мусульманам на Філіппінах розлучатися можна.

Джерело: tvcenter

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні