Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїна отримає 200 млн євро на розвиток громадського транспорту: яким містам виділять...

Україна отримає 200 млн євро на розвиток громадського транспорту: яким містам виділять гроші?

Этот материал также доступен на русском языке
Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду щодо проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ» між Україною та Європейським інвестиційним банком. Для українських міст на 200 млн євро кредиту куплять 20 трамваїв, 264 тролейбуси та 65 електробусів.

Кошти підуть на оновлення парків трамваїв, тролейбусів, а також на закупівлю вагонів метро та електробусів. Частину грошей направлять на будівництво та реконструкцію трамвайних та тролейбусних ліній.

У яких містах з’явиться новий транспорт?

Цей проєкт торкнеться, за попередньою інформацією, 18 міст. Оновлення варто чекати мешканцям Дніпра, Хмельницького, Запоріжжя, Луцька, Одеси, Черкас, Білої Церкви, Львова, Кременчука, Полтави, Чернівців, Вінниці, Мелітополя, Сєвєродонецька, Ужгорода, Кам’янського та Тернополя.

Найбільше фінансування отримає Дніпро, на оновлення транспорту туди спрямують 35 млн євро. Львів отримає 18 млн євро, Кривий Ріг – 15 млн євро, Черкаси – 14,5 млн євро, Вінниця – 13,6 млн євро, Хмельницький – 13.5 млн євро, Одеса – 13 млн євро.

Інформатор Гроші писав , що фінансування за цим кредитом мають повернути комунальні підприємства та органи місцевого самоврядування протягом 22 років.

Планується, що до 2030 року Україна має перейти на електрично чистий громадський транспорт та створити для цього відповідну інфраструктуру.

Раніше ми розповідали, що Україні буде виділено кредит на оновлення міського транспорту.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні