П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниСкільки українців мають посвідки на проживання в Польщі?

Скільки українців мають посвідки на проживання в Польщі?

Этот материал также доступен на русском языке
Станом на кінець 2021 року кількість громадян, які мають посвідку на проживання в Польщі, вже перевищила 300 тисяч осіб, що становить 57% від загальної кількості іноземців, які оселилися в цій країні.

І це не враховуючи тих українців, які тимчасово перебувають у Польщі під час безвізового режиму або на підставі робочих віз (а таких людей, як відомо, в кілька разів більше).

Про це йдеться у звіті Польського управління у справах іноземців.

Що стосується віку українців, які оформили польські посвідки на проживання, то 60% з них перебувають у розквіті сил: 18-40 років. Неповнолітні становлять близько 12%, а люди старше 40 років – близько 28%.

Де в Польщі найчастіше поселяються українці?

Наші співвітчизники найчастіше поселяються в воєводствах з великими міськими агломераціями.

Найбільшою популярністю користуються Мазовецьке воєводство зі столицею у Варшаві – 22%, Малопольське зі столицею в Кракові – 12%, Великопольське зі столицею в Познані – 12% і Нижня Сілезія зі столицею у Вроцлаві – 9%.

Польський уряд прагне подолати нестачу працівників у країні за рахунок українських робітників. Для цього планується ввести масштабні податкові пільги, якими можуть користуватися трудові мігранти та підприємці.

Раніше ми розповідали, скільки отримуватимуть заробітчани в Польщі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні