П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовини1 квітня – Міжнародний день сміху: як жарти зменшують біль

1 квітня – Міжнародний день сміху: як жарти зменшують біль

Этот материал также доступен на русском языке
1 квітня 2023 року – субота. Цього дня у світі відзначають Міжнародний день сміху та Міжнародний день птахів. Звичайно, у воєнний час багатьом не до сміху, але саме жарти допомагають не занепадати духом і не впадати у депресію.

Міжнародний день сміху

Немає сумніву, що сміх – найкращі ліки, які допомагають і в мирний, і у воєнний час. Особливо у воєнний. Адже, як сказав Хемінгуей, який знав про війну не з чуток, «є багато чого, що не можна витримати, якщо не жартувати». Гумор допомагає нам пережити біль, дає можливість розслабитися і зняти напруження.

Жарт здатний зменшити біль

Психологи пояснюють почуття гумору як здатність помічати смішні або кумедні боки навколишнього світу і подій, що у ньому відбуваються. Жарти посилюють позитивні емоції і покращують настрій. Вони допомагають налагоджувати відносини між людьми, а добрий і своєчасний жарт навіть здатний звести нанівець будь-який конфлікт. Згідно з дослідженням американських учених, у тих, хто вміє щиро сміятися, стан здоров’я кращий, ніж у похмурих і вічно незадоволених людей. У психології навіть є терапія сміхом.

Найбільш кумедні жарти, як не дивно, виходять при висміюванні абсолютно звичайних і навіть нудних речей, а також того, що завдає біль. І це зовсім не жорстокість. Просто жарт у цьому разі служить захисною реакцією – він зменшує страх перед чимось новим і лякаючим, перед лицем небезпеки.

Чи можна розвинути почуття гумору?

Кожна людина має власне почуття гумору. У багатьох потреба жартувати – це природний стан характеру, але є чимало і таких, хто ставиться до всього надто серйозно. Проте психологи вважають, що почуття гумору можна розвивати. Для цього потрібно більше читати, збільшувати словниковий запас, грати в інтелектуальні ігри або просто слова, підбираючи кумедні синоніми.

Шкодить формуванню почуття гумору і спілкування з похмурими людьми, які у всьому бачать лише погане. Ну, а найголовніше, треба виробляти самоіронію і вчитися сміятися з себе. Це допоможе позбутися комплексів і страху перед чужими глузуваннями. І обов’язково навчитеся ставитися до людей з повагою, щоб своїми жартами не поранити їх.

Жарти і анекдоти, що з’явилися під час війни

За час повномасштабної війни з’явилося багато анекдотів і жартів про російських окупантів. І багато комічних ситуацій спровокувала непрохідна дурість керівництва країни-агресора. Наприклад, одного разу її міноборони заявило, що Україна розробила біологічну зброю, за допомогою якої збиралася заражати нещасних росіян будь-якими поганими хворобами. А інструментом, який доставляв усю цю гидоту, стали «бойові кажани та голуби». Ймовірно, вони чудово знали навігацію, бо наші військовики навіть прокладали для них спеціальний маршрут, щоб не промахнулися.

Дуже популярною у столиці була реклама туристичної агенції «Нефіг шастати», яка пропонувала російським загарбникам незабутні тури «Побачити Київ і померти».

А про прокляття «конотопських відьом», які пообіцяли окупантам великі проблеми в інтимному житті, навіть розповів ведучий одного з американських гумористичних шоу Стівен Колберт. Американській публіці обіцянка дуже сподобалася.

Не оминули наші жартівники увагою і санкції проти країни-агресора. До міжнародної ізоляції долучився і всесвіт: «Навіть космос відкликає з Челябінська свій метеорит».

Міжнародний день птахів

Щорічно 1 квітня відзначається Міжнародний день птахів або День орнітолога – міжнародне екологічне свято. Його мета – збереження видового розмаїття та чисельності птахів.

Він виник США у 1894 року. Незабаром свято, що набуло популярності завдяки ЗМІ, почало масово проводитися у всіх штатах, а потім прийшло до Європи.

19 березня 1902 року було прийнято “Міжнародну конвенцію з охорони птахів, корисних у сільському господарстві”, яку підписали понад десять держав. Вона набула чинності 12 грудня 1905 року. 18 жовтня 1950 року в Парижі було підписано “Міжнародну конвенцію про охорону птахів”, яка замінила попередній документ для більшої частини держав-учасниць – вона розглядала вже всі види птахів, а не тільки ті, які корисні для сільського господарства.

Що сталося в Україні та світі 1 квітня?

1889 – у Чикаго з’явилася у продажу перша у світі посудомийна машина;

1890 – Бельгійський емігрант Шарль ван Деполь отримав у США патент на перший тролейбус;

1919 – Асканія-Нова оголошена народним заповідним парком;

1924 – Адольфа Гітлера засуджено на п’ять років в’язниці за Пивний путч;

1976 – Стів Джобс та Стів Возняк заснували Apple;

1999 – Набрав чинності Договір про дружбу, співпрацю та партнерство між Україною та Російською Федерацією (діяв до 2019 р.);

2001 – Нідерланди легалізували одностатеві шлюби;

2002 – Нідерланди легалізували евтаназію;

2009 – Албанія та Хорватія приєдналися до НАТО;

2016 – Наступ військ Азербайджану на Карабах, або так звана “4-денна війна”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні