П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниПрогноз погоди в Україні на суботу та вихідні 28 – 29 січня

Прогноз погоди в Україні на суботу та вихідні 28 – 29 січня

Этот материал также доступен на русском языке
У найближчі дві доби очікується переважання антициклону. У більшості областей опадів не передбачається, температура коливатиметься біля кліматичної норми, місцями вище за неї на 3 – 5 °С.

Величезна зона підвищеного атмосферного тиску простяглася через всю Європу і Центральну Азію. Територія нашої країни також розташовується під впливом антициклону, тому останні кілька днів спостерігається спокійна і без істотних опадів погода. Найбільш холодними залишаються східні області України, оскільки тут відсутня хмарність, тому вночі стовпчики термометрів опускаються до -12…-7 °С.

Сніговий покрив, на жаль, відсутній у більшості областей, крім високогірних районів Карпат. Таким чином, нинішній січень має всі шанси стати найбезсніжнішим у нашій країні за весь період метеорологічних спостережень! Проте, у вихідні кілька снігу випаде у південних і місцями західних областях.

У найближчі дві доби суттєвих змін у погодних умовах не передбачається. Збережеться переважання поля підвищеного атмосферного тиску, і лише у південних та місцями східних областях розмитий атмосферний фронт з боку Чорного моря спричинить переважно невеликі опади у вигляді снігу та дощу. Температурний фон очікується трохи вище за кліматичну норму, у східній частині близько норми за рахунок холодних ночей.

Прогноз погоди на 28 січня:

В Україні очікується хмарна погода, без істотних опадів.

Виняток становитиме Прикарпаття, південні області України та Крим. Тут під впливом Чорноморської депресії (області зниженого атмосферного тиску) пройдуть помірні опади у вигляді дощу та мокрого снігу.

На Одещині та Миколаївщині місцями налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.
У Криму за рахунок вищої температури переважно випадатиме дощ.

Вітер в Україні переважно північно-східного напрямку, 5-10 м/с, у Приазов’ї та Одеській області 9-14 м/с, з окремими поривами до 15-17 м/с.

Температура повітря розподілиться так. У східних областях та Карпатах вночі -12…-7°С, вдень -2…+3°С. На решті території вночі -7…-2°С, вдень -1…+4°С; У Криму вночі близько 0°С, удень +2…+7°С.

У південно-західних та південних областях України очікуються невеликий сніг та дощ. Вдень на півдні країни подекуди пройдуть помірні дощі. На решті території істотних опадів не очікується. Вітер північно-східний, у східних областях – східний, 7-12 м/с. У південних областях місцями очікуються пориви вітру до 15-20 м/с.

Центральний регіон України

На Вінниччині хмарно з проясненнями, без опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -4…-2°, вдень -1…+1°С.

У Черкаській та Полтавській областях хмарно із проясненнями, без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -4…-2°, вдень 0…+2°С.

На Кіровоградщині хмарно, без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -3…-1°С, вдень +1…+3°С.

На Дніпропетровщині мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -3…-1°С, вдень +1…+3°С.

Західний регіон України

На Львівщині хмарно, без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -3…-1°, вдень -1…+1°С.

На Волині хмарно, без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -2…0°С, удень 0…+2°С.

У Рівненській, Тернопільській та Хмельницькій областях хмарно, без опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -3…-1°, вдень -1…+1°С.

На Івано-Франківщині хмарно, без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -2…0°С, вдень -1…+1°С.

У Чернівецькій області буде хмарно, без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -1…+1°С, вдень +1…+3°С.

На Закарпатті хмарно, сніг. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 0…+2°С, вдень +3…+5°С.

Північний регіон України

У Київській та Сумській областях хмарно із проясненнями, без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -4…-2°, вдень -1…+1°С.

На Житомирщині мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -4…-2°, вдень -1…+1°С.

На Чернігівщині хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -4…-2°, вдень -2…0°С.

Східний регіон України

На Харківщині мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -4…-2°, вдень -1…+1°С.

На Луганщині мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -5…-3°, вдень 0…+2°С.

На Донеччині мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -4…-2°, вдень 0…+2°С.

Південний регіон України

На Запоріжжі хмарно, мокрий сніг, дощ. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -2…0°С, удень +1…+3°С.

У Херсонській та Одеській областях хмарно, мокрий сніг, дощ. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +1…+3°С, вдень +2…+4°С.

На Миколаївщині хмарно, мокрий сніг, дощ. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 0…+2°С, вдень +2…+4°С.

В Автономній Республіці Крим мінлива хмарність, мокрий сніг, дощ. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +4…+6°С, удень +6…+8°С.

У Києві мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 3-4 м/с. Температура повітря вночі -4…-3°С, удень -1…0°С.

Сонце зійде о 7:38, а зайде о 16:43. Довгота дня становитиме 9 год. 04 хв.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні