Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Мінсоцполітики розповіли, як виплачуватимуть пенсії та соцвиплати у червні

У Мінсоцполітики розповіли, як виплачуватимуть пенсії та соцвиплати у червні

Этот материал также доступен на русском языке
Багатьох зараз цікавить питання виплати пенсій та соціальної допомоги у червні. У країні воєнний стан, чи вистачить грошей у бюджеті на всі виплати, чи не буде затримок та скорочень.

Як пише НВ, згідно з заявою міністерки соцполітики Марини Лазебної, в Україні профінансовано 100% субсидій, виплат, пенсій на період воєнного стану. Крім того, у травні було ухвалено законопроєкт, який дозволяє військовим пенсіонерам обирати будь-який банк для отримання виплат. Раніше вони могли скористатися послугами лише Ощадбанку.

Також до початку повномасштабного вторгнення Кабмін зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт щодо визначення розміру щорічної разової грошової допомоги ветеранам до 9 травня.

7 травня урядом було прийнято рішення, що забезпечує виплату щорічної разової грошової допомоги майже мільйону осіб відповідно до Законів України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та “Про жертви нацистських переслідувань в умовах військового стану”. Виплата цієї допомоги розпочнеться із червня 2022 року.

Допомога для добровольців та ТрО

Також у травні Кабінет міністрів ухвалив рішення розширити пільги та гарантії для сімей тероборони та добровольців. Прес-сслужба Мінветеранів повідомила, що 20 травня ухвалили зміни до постанови про соцзахист членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України.

Внаслідок цього добровольці Сил територіальної оборони Збройних сил України, члени добровольчих формувань територіальних громад матимуть змогу отримати грошові виплати, передбачені у разі поранення та інвалідності внаслідок військової агресії РФ проти України, а у разі загибелі – члени їхніх сімей отримають одноразову грошову допомогу.

Родичі військових, які загинули у війні з російськими окупаційними військами, зможуть отримати одноразову грошову допомогу у розмірі 15 мільйонів гривень. Її розділять рівними частками усім одержувачів.

Допомога соціально незахищеним категоріям населення

Завдяки міжнародним партнерам на додаткові грошові виплати під час війни можуть розраховувати:

  • багатодітні сім’ї;
  • сім’ї, де виховуються діти з інвалідністю;
  • люди похилого віку з низькими доходами.

За кожну категорію відповідатиме певна міжнародна організація, яка надасть грошові виплати, наприклад ЮНІСЕФ, УВКБ ООН, Всесвітня продовольча програма, Міжнародний Комітет Червоного Хреста, Міжнародна організація з міграції.

Виплати у розмірі від 2200 до 2500 гривень зможуть отримати понад 2 млн. українців, які постраждали через війну війни.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у Верховній Раді спростили механізм виплати пенсій деяким пенсіонерам.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні