П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУкренерго заявило про необхідність обмежити використання електроенергії після підриву Каховської ГЕС

Укренерго заявило про необхідність обмежити використання електроенергії після підриву Каховської ГЕС

Этот материал также доступен на русском языке
У країні зміниться режим роботи гідроелектростанцій для зменшення обсягу води, що потрапляє до Каховського водосховища.

У прес-службі Укренерго повідомили про спільну роботу з Укргідроенерго для забезпечення подальшої збалансованої роботи енергосистеми з урахуванням наслідків руйнування гідроелектростанції.

У країні зміниться режим роботи гідроелектростанцій для зменшення обсягу води, що потрапляє до Каховського водосховища. Це необхідно зниження рівня затоплення.

Виробництва електроенергії для покриття потреб споживачів поки що достатньо, проте ремонти на багатьох енергоблоках ТЕС та деяких АЕС тривають. Тому в енергосистемі працює менше енергоблоків, які виробляють електроенергію.

Українців закликали розподіляти використання електроенергії та переносити використання потужної побутової техніки з вечора на інші періоди дня чи ночі. Громадян попросили вимикати світло при виході з приміщень, а також не вмикати кілька електроприладів одночасно.

Нагадаємо, вранці 6 червня було підірвано греблю Каховської ГЕС. В Укргідроенерго запевнили, що пік розливу води з Каховського водосховища вже минув. Стабілізація рівня в районах затоплення проходитиме протягом чотирьох діб. Масштаби катастрофи назвали надзвичайними.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні