Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВійна в Україні: російські окупанти здійснили підрив Каховської ГЕС

Війна в Україні: російські окупанти здійснили підрив Каховської ГЕС

Этот материал также доступен на русском языке
Цієї ночі російська федерація знову завдала масованого ракетного удару по Україні. Під час атаки ворог застосував 35 крилатих ракет. Проте всі вони були знищені в повітрі нашими захисниками.

Також за інформацією оперативного командування “Південь”, російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію. Вона розташована на півдні України за 5 кілометрів від міста Нова Каховка Херсонської області.

Станом на 6 ранку 6 червня уточнюється:

  • масштаб руйнування;
  • швидкість та об’єм води;
  • імовірні райони підтоплення.

За даними військових, усі служби працюють та відслідковують ситуацію. У ОК “Південь” закликали не панікувати, ситуація під контролем.

Що відбувається на фронті сьогодні, 6 червня?

Минулої доби противник завдав 4 ракетних і 64 авіаційних ударів, здійснив 64 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

На превеликий жаль, крім зруйнованої інфраструктури, постраждали мирні люди.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей.

Минулої доби сталося понад 40 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Республіка Білорусь продовжує підтримувати російську збройну агресію – на її полігонах продовжується підготовка підрозділів ворога.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

Минулої доби ворог завдав ракетного удару по місту Харків, застосувавши 3 ракети типу С-300. Також, завдав авіаційних ударів у районах Середина-Буда Сумської області та Огірьова та Гатища Харківської області.

На Куп’янському напрямку протягом минулої доби артилерійським та мінометним обстрілом противника зазнали Колодязне, Червоне Перше, Новомлинськ, Кутьківка, Дворічна, Західна, Кислівка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби супротивник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області.

Завдав авіаційних ударів у районах Невського на Луганщині та Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Івановського, успіху не мав.

Завдав ракетного удару по житловому кварталу населеного пункту Камишеваха, зруйновано житлові будинки. Також завдав авіаційних ударів у районах Торецьк та Біла Гора Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Васюківка, Оріхово-Василівка, Хромове, Годинник Яр, Іванівське, Ступочки, Біла Гора, Діліївка та Нью-Йорк Донецької області.

Минулої доби, внаслідок злагоджених дій підрозділів сил оборони, безповоротні втрати ворога на Лиманському та Бахмутському напрямах склали понад 160 осіб, ще близько 230 окупантів отримали поранення.

Втрата противника у озброєнні та військовій техніці становила 28 одиниць.

На Авдіївському напрямку противник зробив невдалу спробу наступу у напрямку населених пунктів Авдіївка, а також Північне та Невельське.

Завдав авіаційних ударів у районі Авдіївки Донецької області. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Ластівчине, Північне, Першотравневе, Карлівка та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямі наші захисники відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка, завдавши йому значних втрат.

Орієнтовні втрати окупантів за минулу добу лише на цьому напрямі становили близько 70 убитих та понад 100 поранених. Також було знищено 17 одиниць ворожої техніки.

На Шахтарському напрямку ворог вів наступальні дії у напрямку Новосілки, успіху не мав.

Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Велика Новосілка. Здійснив обстріл населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка та Времівка Донецької області. У той же час, на вказаному напрямку нашими воїнами був збитий ворожий гелікоптер Ка-52.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує вести оборонні дії.

Наніс авіаційний удар по Бериславу Херсонської області. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Бурлацьке, Новосілка, Зелене Поле, Новопіль, Темування Донецької області; Ольгівське, Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Чарівне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Преображенка, Новоандріївка, Щербаки, Степове та Кам’янське Запорізької області; Козацьке, Микільське, Молодіжне, Дніпровське Херсонської області та Херсон.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 19 ударів по районах особистого зосередження складу та 5 – зенітно-ракетними комплексами противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні