Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМинулої доби противник завдав 67 авіаційних і 17 ракетних ударів по Україні,...

Минулої доби противник завдав 67 авіаційних і 17 ракетних ударів по Україні, – Генштаб

Этот материал также доступен на русском языке
Росія продовжує вести загарбницьку війну та застосовувати тактику терору щодо населення України. Минулої доби противник завдав 67 авіаційних і 17 ракетних ударів, здійснив 91 обстріл з реактивних систем залпового вогню.

Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України продовжує залишатися високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей.

Минулої доби сталося 29 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

Завдав авіаційних ударів у районі Огіркового Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Янжулівка, Леонівка та Грем’яч Чернігівської області; Нововасилівка, Середина Буда, Ромашкове, Атинське, Бессалівка, Біловоди, Басівка, Юнаківка, Покровка, Новодмитрівка, Велика Писарівка Сумської області, а також Уди, Козача Лопань, Ветеринарне, Козача Лопань, Гоптівка, Пильна, Зелене Зибіне, Рибалкіне, Бударки, Землянки, Чавунівка, Відрадне в Харківській області.

На Куп’янському напрямку протягом доби, яка пройшла, противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Новоселівського Луганської області.

Артилерійські та мінометні обстріли противника зазнали Тополеве, Дворичанське, Кам’янка, Фіголовка, Дворічна, Кутьківка, Кислівка, Табаївка, Котлярівка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямі протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Макіївки Луганської області та Спірного Донецької області.

Завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області, Іванівки та Спірного – Донецької. Артилерійські обстріли зазнали Невське, Білогорівка на Луганщині та Верхньокам’янське, Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Івановського, успіху не мав.

Наніс авіаційних ударів у районах Біла Гора та Часів Яр Донецької області, а також ракетний – по Дружківці. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Часів Яр, Іванівське, Предтечине, Біла Гора та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районі Авдіївки.

Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Авдіївка, Первомайське та Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку минулої доби противник вів наступальні дії в районі міста Мар’їнка, проте наші захисники відбили всі 14 ворожих атак.

Противник зазнав значних втрат у живій силі та техніці. Водночас, ворог продовжує знищувати наші міста та села. Наніс авіаудари по Мар’їнці та Катеринівці, здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Перемога та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районі Пречистівки, здійснив обстріл населених пунктів Вугледар, Пречистівка та Новоукраїнка.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує вести оборонні дії.

Наніс авіаційні удари в районах Ольгівське та Новоданилівка Запорізької області, а також Веселе, Козацьке та Одрадокам’янка Херсонської області. Здійснив артилерійський обстріл населених пунктів Времівка Донецької області; Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір’я, Мала Токмачка, Оріхів, Камишеваха та Новоандріївка Запорізької області; Берислав, Антонівка Херсонської області, Херсон, а також Очаків Миколаївської області.

Для поповнення втрат у живій силі противник продовжує агітувати власне населення для проходження військової служби у різний спосіб.

Так, у місті Зоринськ Алтайського краю представники кримінально-виконавчої служби проводять роз’яснювальну роботу серед осіб, які мають умовно-дострокове звільнення від відбування покарання. Агітують щодо підписання ними контракту на 3-5 місяців військової служби.

Авіація сил оборони минулої доби завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, а також 2 – по зенітно-ракетних комплексах противника.

Минулої доби нашими захисниками було знищено 15 крилатих ракет і 17 ударних БпЛА противника типу «Шахед-136». Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, 2 склади боєприпасів, 2 станції радіоелектронної боротьби, радіолокаційну станцію та реактивну систему залпового вогню противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні