Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВійна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 2 червня

Війна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 2 червня

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася 464-та доба війни в Україні. Цієї ночі ворог задіяв для ударів 15 крилатих ракет (тип уточнюється) та 18 іранських ударних БПЛА "Shahed" - всі ці повітряні цілі були знищені нашими захисниками. Інформація уточнюється.

Минулої доби противник завдав 12 ракетних ударів із застосуванням 10 балістичних і крилатих ракет типу “Іскандер” по Києву (знищено нашими захисниками) і 2 зенітними керованими ракетними С-300 по Харкові. Крім того, завдав 46 авіаційних ударів і здійснив 107 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населених пунктів. На жаль, є загиблі та поранені мирні громадяни, серед яких діти, пошкоджено дитячу поліклініку, житлові багатоквартирні будинки, приватні будинки та іншу цивільну інфраструктуру.

Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України продовжує залишатися високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Минулої доби підрозділи сил оборони відбили 25 ворожих атак.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається постійною, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

На Куп’янському напрямку противник минулої доби вів безуспішні наступальні дії на захід від Масютівки Харківської області та біля Куземівки на Луганщині. Наніс авіаційні удари в районах Ольшана, Котлярівка, Крохмальне Харківської області та Сергіївка – Луганської. Артилерійські та мінометні обстріли противника зазнали Фіголовка, Новомлинське, Дворічна, Масютівка, Лиман Перший, Кислівка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямі протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області. Завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Ямполівки, Сіверська та Спірного Донецької області. Артилерійським обстрілам зазнали Невське, Білогорівка Луганської області та Новосадове, Торське, Спірне та Миколаївка Донецької області.

На Бахмутському напрямку протягом доби противник завдав авіаційних ударів у районах Хромово, Біла Гора, Олександро-Шультине Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали Краматорськ, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Годин Яр, Іванівське, Предтечине, Біла Гора, Диліївка, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не робив. Завдав авіаційних ударів у районах Авдіївка та Водяне Донецької області.

Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Авдіївка, Водяне, Першотравневе, Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямі наші захисники відбили всі атаки противника в районі міста Мар’їнка. Там же ворог завдав авіаційного удару, артилерійським обстрілам зазнали Георгіївка, Мар’їнка, Перемога та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Вугледару, Пречистівки та Великої Новосілки Донецької області. Здійснив обстріл населених пунктів Вугледар, Пречистівка та Новоукраїнка.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційних ударів у районах Роботино Запорізької області та Берислав, Козацьке, Одрадокам’янка Херсонської області. Здійснив обстріл населених пунктів Іллінка, Велика Новосілка, Времівка, Зелене Поле Донецької області; Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір’я, Мала Токмачка та Новоандріївка Запорізької області; Марганець та Нікополь Дніпропетровської області; Зміївка, Веселе, Іванівка, Інгулець, Садове, Антонівка, Зеленівка, Дніпровське, Кізомис Херсонської області та місто Херсон.

Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення на тимчасово ізольованих територіях Херсонщини. Всім українським громадянам, які відмовляться від отримання російських документів, загрожують припиненням постачання електроенергії, депортації, конфіскації майна та примусового виселення з власних будинків.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, а також 4 – по зенітно-ракетних комплексах противника.

Нашими захисниками було знищено 2 ворожі ударні БпЛА типу Ланцет і 1 розвідувальний БпЛА типу Орлан-10.

Підрозділи ракетних військ та артилерії минулої доби вразили 1 пункт управління, 1 зенітно-ракетний комплекс, 5 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, 9 районів зосередження озброєння та військової техніки противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні