Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЩо відбувається на фронті сьогодні, 31 травня – інформація Генштабу

Що відбувається на фронті сьогодні, 31 травня – інформація Генштабу

Этот материал также доступен на русском языке
Минулої доби російська федерація завдала чергового масованого авіаційного удару по території України, застосувавши ударні БпЛА "Shahed".

Майже всі дрони були знищені нашими захисниками. Проте є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, іншу цивільну та адміністративну інфраструктуру.

Усього минулої доби противник завдав 64 авіаційних та 1 ракетний удар, здійснив 88 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України продовжує залишатися високою. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей.

Минулої доби підрозділи сил оборони відбили 22 ворожі атаки.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без особливих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зробив невдалу спробу проникнення диверсійно-розвідувальної групи через Державний кордон України в районі населеного пункту Зелене Харківської області. Також завдав авіаційного удару в районі села Уди.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії на захід від Масютівки Харківської області та у напрямку Новоселівської Луганської області.

Завдав авіаційних ударів у районах Котлярівки Харківської та Стельмахівки Луганської областей.

На Лиманському напрямі противник вів наступальні дії на південь від Кузьміного, успіху не мав.

Завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Ямполівки Донецької області. Артилерійські обстріли зазнали Невського, Білогорівки Луганської області та Спірного – Донецької.

На Бахмутському напрямі протягом минулої доби противник наступальних дій не проводив.

Завдав авіаційний удар у районі Веселого та ракетного – у районі Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали Оріхово-Василівка, Богданівка, Хромове, Іванівське, Біла Гора, Північне, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку до Північного, успіху не мав.

Завдав авіаційних ударів біля Авдіївки. Здійснив артилерійський обстріл населених пунктів Авдіївка, Орлівка, Первомайське, Нетайлове Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили всі атаки противника в районі міста Мар’їнка, а також – у напрямку населених пунктів Перемога та Новомихайлівка.

Водночас, противник завдав авіаційного удару в межах населеного пункту Мар’їнка, артилерійські обстріли отримали Георгіївка та Перемога Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Водяного, Пречистівки та Великої Новосілки.

Здійснив обстріл населених пунктів Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива та Шахтарське.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує вести оборонні дії.

Завдав авіаційного удару в районі Оріхова Запорізької області. Здійснив обстріл населених пунктів Зелене Поле, Новопіль, Темування Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка та Степове Запорізької області; Садове, Камишани, Кізомис Херсонської області, Херсон, а також місто Очаків Миколаївської області.

У тимчасово окупованій Ялті АР Крим російська окупаційна влада незаконно відбирає нерухоме майно у громадян України, які за період окупації півострова не ухвалили російське громадянство.

До таких будинків заселяються військовослужбовці російських окупаційних військ.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки супротивника, а також удару по його зенітно-ракетному комплексу.

Минулої доби нашими захисниками було знищено 32 ударних БпЛА типу “Shahed”.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 пункти управління, район зосередження живої сили противника, 4 артилерійські підрозділи на вогневій позиції, зенітно-ракетний комплекс, 3 склади паливно-мастильних матеріалів та станцію радіоелектронної боротьби.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні