Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниАтака на Київ та ситуація на фронті сьогодні, 30 травня

Атака на Київ та ситуація на фронті сьогодні, 30 травня

Этот материал также доступен на русском языке
Вночі російські терористи вкотре атакували столицю нашої країни – Київ. Сили протиповітряної оборони вночі 30 травня збили над Києвом понад 20 російських безпілотників.

Так, за інформацією Київської міської військової адміністрації, у Голосіївському районі уламками пошкоджено багатоповерхівку, загинула людина, ще чотири – госпіталізовано, через падіння уламків зафіксовано пошкодження будівель та автомобілів у різних районах міста.

У Печерському районі уламки пошкодили автомобілі. У Дарницькому районі внаслідок падіння уламків спалахнув приватний будинок, також пошкоджено припарковані автомобілі. У Дніпровському районі палаючі уламки впали на зелену зону. У Подільському районі зафіксовано падіння уламків на нежитлову забудову. У Святошинському районі уламки впали на територію одного із підприємств. В адміністрації зазначили, що у всіх місцях працюють екстрені служби, дані щодо постраждалих та руйнувань оновлюються та уточнюються.

Що відбувається на фронті сьогодні, 30 травня

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Минулої доби підрозділи сил оборони відбили 27 ворожих атак.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається постійною, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

На Куп’янському напрямку противник минулої доби вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки, Крохмальне Харківської області та Новоселівське та Стельмахівка – Луганській.

Завдав авіаційного удару в районі Стельмахівки. Артилерійські та мінометні обстріли противника зазнали Колодязного, Кам’янки, Червоного Першого, Новомлинська, Дворічного, Західного, Масютівки, Петропавлівки, Кучерівки, Кислівки, Глушківки, Берестова та Богуславки Харківської області.

На Лиманському напрямі протягом минулої доби противник наступальних дій не проводив.

Наніс ракетний удар у районі Лимана та авіаційних ударів у районах Білогорівка Луганської області; Сіверськ та Спірне Донецької області. Артилерійські обстріли зазнали Невського, Діброва, Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямі протягом доби противник наступальних дій не робив.

Наніс авіаційний удар у районі Торецька Донецької області. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Краматорськ, Тихонівка, Оріхово-Василівка, Бахмут, Годинник Яр, Іванівське, Предтечине, Біла Гора, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не робив.

Завдав авіаційних ударів у районах Авдіївки та Водяного. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Первомайське та Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили 12 атак противника в районі міста Мар’їнка.

Ворог завдав авіаційного удару в районі Георгіївки. Водночас, ворожі обстріли зазнали Мар’їнка та Георгіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Вугледару та Пречистівки.

Здійснив обстріли населених пунктів Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка та Шахтарське.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує вести оборонні дії.

Завдав авіаційних ударів у районах Гуляйполі та Мала Токмачка Запорізької області. Здійснив обстріл населених пунктів Времівка, Зелене Поле, Новопілля Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка та Степногриськ Запорізької області; Качкарівка, Мілове, Козацьке, Бургунка, Львів, Іванівка, Антонівка, Камишани, Дніпровське, Кізоміс Херсонської області та місто Херсон.

Наша авіація за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки супротивника.

Також, за минулу добу було знищено 4 ворожі розвідувальні БпЛА різного типу. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 райони зосередження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, 3 засоби протиповітряної оборони та ще 3 важливі цілі противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні