П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРис як у ресторані: як приготувати ідеальний гарнір – секрет досвідчених кухарів

Рис як у ресторані: як приготувати ідеальний гарнір – секрет досвідчених кухарів

Этот материал также доступен на русском языке
Рис – це не тільки плов, а й чудовий гарнір до м'яса, риби, овочів. Але часто при варінні він виходить занадто розвареним, м'яким, клейким.

Що потрібно зробити, щоб рис був розсипчастим та смачним? Єдина відповідь: навчитися його правильно варити.

Раніше ми розповідали, чим корисний рис.

Є кілька хитрощів, які допоможуть вам приготувати найсмачніший гарнір, причому навіть без м’яса рис буде ідеальною стравою.

Отже, перш за все потрібно вибрати відповідний сорт. Для плову та інших ресторанних страв шеф-кухарі радять вибирати довгозерний рис, який не має клейкої структури і не розварюється в кашу.

Також важливо дотриматися правильних пропорцій при варінні. Зазвичай на склянку рису потрібно брати півтори склянки води, якщо готується плов.

Для інших страв необхідно враховувати сорт рису. Так, для склянки «Басматі» знадобиться 1,75 склянки води, для рису “Жасмин” – 2 склянки води.

Не забуваємо перед варінням добре промити рис, чим більше – тим краще. Вода вимиває крохмаль, а це означає, що зернятко відокремлюватиметься від зернятка.

Щодо помішування, то в ідеалі після засипання його взагалі не чіпати. Хоча кухарі дозволяють перемішати його один раз, коли скипіла вода.

Щоб рис був розсипчастим, можна додати ложку рослинної олії у воду.

А якщо хочете отримати смачний рис золотистого кольору, обсмажте на сковороді перед варінням.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні