Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниВійна в Україні: 22 бойові зіткнення на лінії фронту та нічна ракетна...

Війна в Україні: 22 бойові зіткнення на лінії фронту та нічна ракетна атака на Дніпро та Київ

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні вночі росія завдала чергового ракетного та авіаційного удару "Шахедами" по Україні. Вибухи лунали у Дніпрі та Києві. За повідомленням Київської міської військової адміністрації, всі повітряні цілі над Києвом були збиті.

Усього минулої доби противник завдав 4 ракетних ударів. Є попадання ракетою із С-300 по греблі в районі Карлівки Донецької області. Внаслідок цього є велика загроза підтоплення інших населених пунктів, що знаходяться поруч. Крім того, ворог завдав 55 авіаційних ударів. Зокрема, було застосовано 36 іранських ударних БпЛА “Shahed” – усі ці повітряні цілі були знищені.

Зафіксовано і 19 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – минулої доби сталося 22 бойові зіткнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Сеньківка, Сновськ, Гай, Кам’янська Слобода Чернігівської області; Бачівськ, Ходине, Володимирівка, Басівка, Олександрівка та Велика Писарівка Сумської області, а також Стрілка, Червоне, Черкаські Тишки, Лук’янці, Ненудне, Тернова, Вовчанськ, Чавунівка та Домашнє Харківської області.

На Куп’янському напрямі противник не припиняє спроб покращити тактичне становище. Наніс авіаудари біля Чайківки та Кислівки Харківської області. Протягом доби вів невдалі наступальні дії в районі Масютівки. Артилерійські та мінометні обстріли противника зазнали Тополь, Фіголовка, Новомлинське, Дворічна, Масютівка, Західне, Кислівка Харківської області та Новоселівське та Стельмахівка на Луганщині.

На Лиманському напрямі протягом доби супротивник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області.

Тут же, але біля Івано-Дарівки Донецької області завдав авіаударів. Артилерійські обстріли отримали Макіївка, Невське, Діброва та Білогорівка Луганської області та Іванівка, Торське, Верхньокам’яне та Спірне у Донецькій області.

На Бахмутському напрямку протягом доби противник продовжує вести наступальні дії в районі Бахмута.

Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Привілля, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Калинівка, Годинник Яр, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Костянтинівка, Біла Гора та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Красногорівки.

Завдав авіаційних ударів у районі Авдіївки та Водяного. Здійснив артилерійські обстріли біля Авдіївки, Першотравневого та Карлівки Донецької області.

На Мар’їнському напрямі підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка.

Там же ворог задіяв для ударів авіацію.

На Шахтарському напрямку окупанти обстріляли, зокрема, Вугледар, Пречистівку та Новосілку.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує вести оборонні дії, постійно обстрілюючи населені пункти.

Авіація Сил оборони завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки супротивника.

Також минулої доби нашими захисниками збито ворожий літак Су-25. Крім того, українські ракетники та артилеристи вразили пункт управління, зенітно-ракетний комплекс, 2 райони зосередження живої сили, склад боєприпасів, радіолокаційну станцію та 2 артилерійські підрозділи на вогневих позиціях.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні