Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати смачну, а найголовніше – корисну вівсяну кашу: розкрито головний секрет

Як приготувати смачну, а найголовніше – корисну вівсяну кашу: розкрито головний секрет

Этот материал также доступен на русском языке
Вівсяна каша – це не лише смачно, а й корисно. Хоча для того, щоб вона принесла користь здоров'ю, треба вміти правильно готувати її.

Якщо бажаєте, щоб каша насичувала організм корисними речовинами, правильно підбирайте крупу. Відмовтеся від вівсяних пластівців. Незважаючи на швидкість та простоту їх приготування, такий варіант програє за всіма напрямками – і за смаком, і за корисністю.

Раніше ми розповідали, чи може вівсяна каша нашкодити здоров’ю.

“Правильною” вважається тільки цільнозернова крупа або пластівці грубого помелу, зварені на воді. Всі швидкорозчинні аналоги вівсянки, як правило, містять велику кількість цукру, добавок та підсилювачів смаку, шкідливих для організму.

Тому краще вибирати цілісну вівсянку, та й що, що вона довше готується, зате ваш організм скаже вам «дякую».

Щоб вівсянка була смачна, важливо правильно розрахувати пропорції. Вівсяна крупа вимагає великої кількості рідини, тому на склянку зерна потрібно брати вчетверо більше рідини. Тоді вона розварюється, набухає і виходить дуже смачною.

З вівсянки можна приготувати чудовий десерт і гарнір, що відмінно поєднується з овочами та м’ясом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні