Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедія21 травня – Іоанна Богослова: що обов'язково потрібно зробити цього дня

21 травня – Іоанна Богослова: що обов’язково потрібно зробити цього дня

Этот материал также доступен на русском языке
21 травня православна церква вшановує пам'ять Іоанна Богослова. Він був учнем Іоанна Предтечі та найулюбленішим учнем Христа. У народі це свято називають Іван Довгий.

Іоан Богослов – улюблений учень Ісуса Христа

Іоанн Богослов був одним із улюблених учнів Ісуса Христа. Богословом церква назвала святого за одкровення, які завдяки йому пізнав світ.

Іоанн Богослов – єдиний апостол, який не загинув насильницькою смертю. За переказами, саме 21 травня святий зібрав своїх учнів і наказав їм закопати себе живим у викопаній ними могилі. Учні послухалися, але за кілька днів повернулися і нікого не виявили в місці поховання.

З того часу щороку 21 травня з могили Іоанна Богослова виступає тонкий струмок праху, який, за розповідями, здатний зцілювати від будь-яких недуг.

Що не можна робити 21 травня

Якщо у вашому домі цього дня будуть гості, то постарайтеся їх не відпускати з порожніми руками – дайте шматочок пирога чи якоїсь здоби. Сваритися з близькими сьогодні заборонено – навіть невелике непорозуміння може перерости у масштабний конфлікт. Краще утриматися від ремонту та генерального прибирання, а також будь-якої важкої фізичної праці.

Що можна робити 21 травня

У цей день наші пращури помітили, якщо у цей день спекотний день, то зима буде холодною. Православні віруючі можуть помолитися Іоанну Богослову за благополуччя в сім’ї, зцілення від хвороб та хороший урожай.

Прикмети на погоду на Івана Довгого

  • горобці зариваються в пісок – будуть сильні вітри;
  • райдуга вдосвіта – чекати дощу;
  • пишно цвіте черемха – літо буде дощовим;
  • дощ 21 травня – до хорошого врожаю грибів.

Хто відзначає іменини 21 травня

Іменини цього дня святкують Арсеній, Іван, Никифор.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні