Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЧастину пенсіонерів звільнили від сплати комунальних послуг: хто потрапив до списків

Частину пенсіонерів звільнили від сплати комунальних послуг: хто потрапив до списків

Этот материал также доступен на русском языке
У Пенсійному фонді нагадали, що деяким пенсіонерам надається 100% знижка на оплату комунальних послуг.

Знижка надається на оплату:

  • житла (квартирна плата, плата за послуги з утримання будинків та споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком;
  • комунальних послуг (централізоване постачання холодної води, централізоване постачання гарячої води, водовідведення, тепло- та електропостачання, природний газ (у тому числі транспортування, розподіл та постачання), централізоване опалення, вивіз побутових відходів);
  • палива та зрідженого газу.

100%-ва знижка на оплату комуналки надається пенсіонерам, які раніше працювали педагогічними, медичними та фармацевтичними працівниками, фахівцями із захисту рослин, працівниками бібліотек у сільській місцевості та селищах міського типу.

А також особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною (стаття 11 Закону України від 22.10.1993 № 3551-XII “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”) та члени сімей померлої особи, що має особливі заслуги перед Батьківщиною (чоловік).

Але є важливий момент. Знижка надається у разі, якщо середньомісячний доход пільговика за шість місяців не перевищує величини доходу, що дає право на податкову соціальну пільгу 2023 року (3760 грн).

У той час, якщо пенсіонеру не надається стовідсоткова знижка на комунальні послуги, він може звернутися за призначенням житлової субсидії. Для подання заяви необхідно звернутися до місцевого ЦНАПу або подати заяву через портал “Дія”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні