П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовини27 травня – День захисту від сонця: як уберегти шкіру від старіння

27 травня – День захисту від сонця: як уберегти шкіру від старіння

Этот материал также доступен на русском языке
27 травня 2023 року – субота. Цього дня відзначають День захисту від сонця та День народження скотчу.

27 травня – відзначається День народження скотчу. Липка стрічка, яку ми всі використовуємо в різних сферах життя, була винайдена американцем Річардом Дрю в 1930 році. Спостерігаючи за тестуванням наждакового паперу, Річард побачив, що при фарбуванні кількома кольорами лінії часто виходять нерівними. Через рік він винайшов липку стрічку, ширина якої була 5 см. Але винахід був неефективним через бажання заощадити. Тоді Річард звернувся до своїх шотландських директорів (Scotch bosses), щоб вони не економили більше. Так і з’явилася назва виробу.

Також у цей день – День захисту від сонця. Наприкінці травня розпочинається сезон відпусток, тому дуже важливо нагадати людям про необхідність захищати свою шкіру від негативного впливу ультрафіолету. Виявляється, захищати шкіру від сонця почали ще в давнину. У Стародавньому Єгипті надавали перевагу світлій шкірі, а тому винайшли спеціальний лосьйон, який допомагав підтримувати такий відтінок.

Сонце не тільки насичує наш організм корисними речовинами, а може негативно впливати на здоров’я. Особливо це важливо для тих, хто любить засмагати на сонці. Медики рекомендують перебувати не більше 40 хвилин за весь день – 20 хвилин вдень та 20 хвилин увечері. У цей момент тіло людини має бути відкрито на 25%.

Надмірне перебування на сонці спричиняє зневоднення шкіри, появу «сонячних» зморшок (фотостаріння), пригнічення імунної системи, а також збільшення ризику розвитку меланоми.

27 травня – цей день в історії

1916 – Президент США Вудро Вільсон закликав після Першої світової війни створити Лігу Націй;

1921 – Афганістан оголосив про свою незалежність;

1926 – У штаті Міссурі споруджено пам’ятник Гекльберрі Фінну і Тому Сойєру;

1933 – Прем’єра мультфільму Уолта Діснея “Три порося”;

1937 – У Сан-Франциско урочисто відкрився міст над протокою Золоті Ворота – один із найкрасивіших у світі;

2002 – Музикант Алан Паркер став лицарем і може додавати до свого імені приставку “сер”;

2009 – На базі Національного авіаційного університету створено Інститут аеронавігації;

2015 – Прокуратури Швейцарії та США заарештували 14 функціонерів ФІФА, серед яких 7 вищих посадових осіб – за звинуваченням у корупції, рекеті, шахрайстві та відмиванні грошей.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні