П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: які свята відзначають в Україні 25 травня

Цей день в історії: які свята відзначають в Україні 25 травня

Этот материал также доступен на русском языке
25 травня 2023 року – це четвер. Сьогодні своє професійне свято відзначають філологи. Також у цей день - День Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації та Всесвітній день щитовидної залози.

25 травня – День зниклих безвісти дітей. Дата веде свою історію зі США, а символом Дня є зображення синьої незабудки.

Зникла дитина – це надзвичайна подія світового масштабу, а для батьків немає нічого гіршого за цей факт. І започаткування цього Дня стало спробою привернути увагу світової громадськості до проблеми зникнення неповнолітніх, до проблеми захищеності дітей від викрадень, важких життєвих ситуацій та протиправної експлуатації.

Також у цей день відзначається Всесвітній день щитоподібної залози. тДата увійшла до календаря у 2009 році, коли Європейська тироїдна асоціація (вивчає питання, пов’язані зі щитовидною залозою та її захворюваннями) запропонувала відзначати день, присвячений цій темі, 25 травня на міжнародному рівні. Цю ініціативу підтримали й інші лікарські спільноти подібної спрямованості, які працюють в Азії, Північній та Латинській Америці.

25 травня в Україні відзначають День Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації. Це досить молоде свято. Указ президента України Володимира Зеленського №181/2021 було підписано 29 квітня 2021 року.

Свято встановлено з огляду на значення Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України для забезпечення безпеки та захисту державного суверенітету.

Своє професійне свято 25 травня відзначають філологи – професійне свято філологів. Святкується в Україні 25 травня, наступного дня після Дня слов’янської писемності та культури. Це свято вчителів та викладачів у сфері мови та літератури, бібліотекарів, лінгвістів, літературознавців, перекладачів-філологів та всіх, хто має філологічну освіту.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні