Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНічна ворожа атака по Україні: у багатьох областях пролунали вибухи, є влучення

Нічна ворожа атака по Україні: у багатьох областях пролунали вибухи, є влучення

Этот материал также доступен на русском языке
Росія здійснила нічну атаку по Україні. На Київщині працювало ППО. Внаслідок падіння збитого БпЛА пошкоджено один із будинків. Було дуже голосно на Хмельниччині. Також ворог здійснив удар по Миколаєву.

За повідомленням мера Хмельницького Олександра Семчишина, у Хмельницькому прильоти не зафіксовані, проте внаслідок ворожої атаки є потрапляння в об’єкт на території однієї з громад Хмельницького району. Пожежа триває. Внаслідок вибухових хвиль у Хмельницькому пошкоджено навчальні заклади, медичні заклади, адміністративні будівлі, промислові об’єкти, багатоповерхові та індивідуальні житлові будинки.

Також в ОВА повідомили про затримку деяких поїздів.

Що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Усього минулої доби сталося 47 бойових зіткнень на вказаних ділянках фронту, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлена.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

На Куп’янському напрямку протягом доби противник зробив спробу покращити тактичне становище, вів наступальні дії у напрямку Масютівки, успіху не мав.

На Лиманському напрямі минулої доби ворог здійснив обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення, а саме: Макіївка, Білогорівка, Луганської області, Серебрянка, Верхньокам’яне, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямі противник продовжує вести наступ.

Продовжуються безперервні бої у місті Бахмут. Крім того, минулої доби вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка та Ступочки. Наніс авіаудари районами населених пунктів Богданівка, Бахмут і Нью-Йорк. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Федорівка Друга, Оріхово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Ступочки, Південне, Торецьк, Дружба, Північне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Авдіївка та Водяне, здійснив обстріли населених пунктів Степове, Авдіївка, Нетайлове та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямі підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка.

Водночас, ворожі обстріли зазнали населені пункти Гостро, Георгіївка, Максиміліанівка, Мар’їнка та Перемога Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив.

Завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Пречистівка та Велика Новосілка. Здійснив обстріли населених пунктів Парасковіївка, Костянтинівка, Новомихайлівка, Вугледар, Новоукраїнка та Пречистівка.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує вести оборонні дії.

Завдав авіаційного удару по районах населених пунктів Новопіль Донецької області; Малинівка та Червоне Запорізької області, а також Кізоміс Херсонської області. Тим часом, здійснив обстріл населених пунктів поряд з лінією бойового зіткнення. Зокрема: Времівка, Новопілля Донецької області; Малинівка, Гуляйполе, Білогір’я, Новоданилівка, Новоандріївка, Новопавлівка, Малі Щербаки та Кам’янське Запорізької області; Козацьке, Іванівка, Садове, Антонівка Херсонської області та місто Херсон.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, а також 5 ударів по зенітно-ракетних комплексах противника.

Минулої доби нашими захисниками було збито 22 ворожих БпЛА різних типів. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 пункти управління, 3 райони зосередження живої сили, 7 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, склад боєприпасів, а також 2 станції радіоелектронної боротьби противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні